Επιτρέπεται οι Ορθόδοξοι να πηγαίνουν σε πολιτικούς γάμους;

Έγινε και αυτό συνήθεια και έθος στο, κατα τ΄ ἀλλα, “χριστεπώνυμο πλήρωμα”.

Αυξάνουν τα αριθμητικά ποσοστά των νέων που καταφεύγουν στον αχαρακτήριστο και πάνυ αθεολόγητο “πολιτικό γάμο”, ο οποίος τυγχάνει λοιδορία και βλασφημία του Παναγίου Θεού και Αυτής της Ομοουσίου Τριάδος.

Όσοι δε καταφεύγουν σε αυτόν, έχω καταγράψει και άλλοτε, φέρουν την αποκλειστική και μόνην ευθύνη δι΄ αυτό, πάντοτε βέβαια, δεδομένης και παρεχομένης της δυνατότητας της μετανοίας και επανόδου. Όσον δε αφορά τους προσκεκλημένους, η απάντηση είναι ομοία. Κάθε συμμετοχή μας σε πολιτικό γάμο ως συγγενείς, φίλοι ή απλώς προσκεκλημένοι αποτελεί συμμετοχή σε θεατρική παράσταση που εμπαίζει τον Ουρανό και λοιδορεί την Παναγία Τριάδα.

Ασφαλώς και υπάρχουν, προλαμβάνω εδώ τους αντιφρονούντες, προφανώς λέγω και υπάρχουν, ενδεχομένως, προβλήματα εννίοτε με την τέλεση θρησκευτικού γάμου. Έχω δε την αίσθηση όμως, ότι το σύνολο των προβλημάτων αυτών δεν επιφορτίζει τον ιερό Ναό, αλλά την ημετέρα φιλαυτία και φιλαρέσκεια, γεγονός που πολλές φορές, με την ανοχή κάποιων κληρικών, να μεταποιούμε τους ιερούς Ναούς σε θέατρα και σκηνές θεατρινίστικων μασκαρεμάτων και αίθουσες καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Κανείς λοιπόν απο σήμερα στις παραφυάδες και συντεχνίες όσων λοιδορούν την Παναγία Τριάδα!

Ουδείς στα θέατρα των πολιτικών “γάμων” που ευτελίζουν το Μυστήριο του Θεού, απομακρύνουν εκκωφαντικά τον Κύριο Ιησού Χριστό και προσελκύουν αδιάντροπα και απρόσκοπτα χορείες δαιμόνων!

του συνεργάτου του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Δημητρίου Π. Λυκούδη, Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Που βρίσκεται η δύναμη της προσευχής
Η προσευχή των γραμμάτων

Άλφα για να Αγαπάω Βήτα για να Βοηθώ

Close