“Επιχείρηση 1453” στον Έβρο: Τουρκικό Bayraktar TB2 ψάχνει περάσματα

“Επιχείρηση 1453” βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο από τους Τούρκους, με ένα μη επανδρωμένο Bayraktar TB2 να σαρώνει την συνοριογραμμή από νωρίς το μεσημέρι. Εκτιμάται ότι η πτήση του τουρκικού UAV αφορά την εύρεση περασμάτων για το δεύτερο κύμα “υβριδικής επίθεσης” λαθρομεταναστών που ετοιμάζει η Άγκυρα.

Ξεδιπλώνεται το τουρκικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση 1453» εναντίον Ελλάδας σε Έβρο, Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο

Το Πενταπόσταγμα σας έχει ενημερώσει εδώ και πάνω από ένα μήνα για το τουρκικό επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία “Επιχείρηση 1453” – έτος άλωσης της Κωνσταντινούπολης – που ξεδιπλώνεται από την Άγκυρα στον Έβρο, το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο, ενώ οι σημερινές πτήσεις επιβεβαιώνουν τις σκοπιμότητες της Τουρκίας στην περιοχή μας.

Το τουρκικό μη επαδρωμένο που ίπταται στον Έβρο σήμερα φέρει τον κωδικό πτήσης “1453”, σύμφωνα με το flightradar24.com και αποτελεί μέρος του ευρύτερου τουρκικού σχεδίου για αποδυνάμωση της ελληνικής άμυνας μέσω των υβριδικών επιχειρήσεων με “όπλο” τους μετανάστες που απέτυχε προ ολίγων ημερών, αλλά αναμένεται να επαναληφθεί λίαν συντόμως τόσο στον Έβρο, όσο και τα νησιά του Αιγαίου.Ο διοικητής της εμπλεκόμενης τουρκικής δύναμης στην Αδριανούπολη Ekrem Canalp, είχε πει στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αnadolou, ότι το Bayraktar TB2, είναι η καλύτερη πλατφόρμα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στον κόσμο, και συμβάλει στην άμεση ροή πληροφοριών που χρειάζονται τόσο πολύ οι τουρκικές συνοριακές μονάδες.

Ο ίδιος μίλησε “περί ελληνικών επιδρομών”, οι οποίες από εδώ και στο εξής, θα παρεμποδίζονται χάρη στις πτήσεις των τουρκικών UAV, τα οποία είναι ” το μάτι της Άγκυρας στον ουρανό”, ενώ πρόσθεσε ότι το τουρκικό drone  ενίσχυσε σημαντικά τη δύναμη των συνοριακών στρατευμάτων.

“Σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα “αναγκάζει” τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των συμβάσεων, τότε οι δυνάμεις του πεζικού και τα μέλη των ειδικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής, θα ενημερώνονται… έγκαιρα”, είχε αναφέρει ο ίδιος πριν από περίπου ένα μήνα.

Τώρα βλέπουμε το σκηνικό να επαναλαμβάνεται και τη Τουρκία να προοικονομεί τις επικείμενες προκλήσεις κατά της Ελλάδας με ξεκάθαρο στόχο τα χερσαία σύνορα του Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου.

pentapostagma.gr

Nicos Triantis@NTriantis

UAV TB2 Bayraktar checking in detail the situation at -Turkish borders and the passages with lower water level at river.

View image on Twitter
See Nicos Triantis’s other Tweets

Stam Pittas@Stam_Pittas

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φίλοι και σύμμαχοι να φροντίζουν για την συνεχή εξέλιξη και τον βαθμό ετοιμότητάς μας. Τους ευχαριστούμε για τις ευκαιρίες που μας δίνουν και τους διαβεβαιώνουμε πως θα προσπαθούμε πάντα να ξεπερνούμε τις προσδοκίες τους.https://www.flightradar24.com/1453TB2/24669892 

View image on Twitter

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πως και πότε θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Έκτακτο επίδομα σε νοικοκυριά

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Close