Ερντογάν: Ακούγιου – Ορατός ο πυρηνικός κίνδυνος για την Ελλάδα

Το καθεστώς του Ερντογάν πιστεύει ότι τα πυρηνικά όπλα θα προσφέρουν την ευκαιρία στην Τουρκία να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στον ισλαμικό κόσμο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, αφού έγινε κράτος παρίας υπό τον Ερντογάν, άρχισε να ευθυγραμμίζεται με το Πακιστάν, το οποίο είναι γνωστό για την προώθηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ενώ συμμετέχει στην παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιο θα βοηθήσει την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές, αυτό είναι ο στόχος του Ερντογάν!

Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, ”είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.”Σύμφωνα με μυστική έκθεση, ο Ερντογάν έχει διατάξει να ξεκινήσει κρυφά η προετοιμασία για την κατασκευή χώρων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να παράγει «Yellowcake», ένα υλικό που είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά προγράμματα.Η Αθήνα πως θα αντιδράσει; Υπάρχει σχέδιο;

Ανακοινώθηκε η εγκατάσταση του δοχείου πίεσης του αντιδραστήρα της πρώτης μονάδας ισχύος, η οποία είναι ένα από τα κύρια στάδια, ολοκληρώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου (NGS), ο οποίος είναι υπό κατασκευή στην περιοχή Gülnar του Mersin.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ακούγιου Nuclear Aar και διευθυντής κατασκευών NGS Sergei Butckikh δήλωσε ότι η φάση εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια και συμπλήρωσε: Αυτή την χρονιά. Το δοχείο πίεσης του αντιδραστήρα έχει πλέον τοποθετηθεί στη προκαθορισμένη θέση του. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο άψογο έργο των εργαζομένων της συναρμολόγησης και των χειριστών του εξοπλισμού ανύψωσης.

Η συναρμολόγηση του δοχείου πίεσης απαιτεί χειρουργική ακρίβεια, καθώς η μέγιστη επιτρεπόμενη οριζόντια απόκλιση δεν μπορεί να υπερβεί μερικά δέκατα του χιλιοστού. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του αντιδραστήρα θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τις εργασίες για την κατασκευή του στρόβιλου του αντιδραστήρα.”

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γέροντας Αμβροσίος Λάζαρης: Από τα 10 εκατομμύρια Έλληνες τα 2 εκατομμύρια θα σωθούνε, ΒΙΝΤΕΟ
Π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «Σήμερα, λείπει η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα…»

Π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «Σήμερα, λείπει η μετάνοια, αλλά, για να υπάρχει μετάνοια χρειάζεται πρώτα…»

Close