Ερντογάν: “Θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5 εκατ. μετανάστες

Μια ακόμα ακραία τοποθέτηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ως στόχο την Ελλάδα. Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, υποστήριξε πως η χώρα μας είναι αυτή που καταδικάζει μετανάστες σε θάνατο ενώ υποστήριξε πως είναι αχαριστία να υποστηρίζει κανείς ότι η Άγκυρα προκαλεί την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή 5 εκατ. “πρόσφυγες” κι αυτό, όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του, της δίνει τη δυνατότητα να «απειλεί» την Ελλάδα και όπως το κάνει άλλωστε, όχι μόνο με απειλές αλλά πρακτικά στέλνοντας χιλιάδες αλλοδαπούς κάθε χρόνο στα ελληνικά σύνορα, είτε θαλάσσια είτε χερσαία.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες μας και τότε να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφορικά με τους παράνομους μετανάστες και σχολίασε πως:

«Κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες».

«Το να λέμε ότι η “προσφυγική” κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης και για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, με την απάντησή του να δείχνει την εμφανή του ενόχληση για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει Αθήνα και Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα έχει γίνει ολόκληρη πλέον μια βάση της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Όρμπαν μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «η ΕΕ θα πρέπει να παράσχει όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στην Τουρκία για το θέμα της μετανάστευσης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Δειπνήστε στις... 7 για πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Καρκίνος του μαστού: Δειπνήστε στις… 7 για πρόληψη

H αύξηση των ωρών νηστείας μεταξύ δείπνου και πρωινού γεύματος της επόμενης ημέρας μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα...

Close