Εταιρεία στη Σουηδία εμφυτεύει μικροτσίπ στα χέρια εργαζομένων της

Η τεχνολογία αυτή, που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Οι εργαζόμενοι cyborgs είναι πλέον γεγονός! Ένα μικροτσίπ, με μέγεθος περίπου όσο ένας κόκκος ρυζιού, μπορεί να «προδώσει» τις κινήσεις των εργαζομένων του σουηδικού επιχειρηματικό hub «Epicenter»

. Το «Epicenter» που εδρεύει στη Στοκχόλμη, φιλοξενεί στους κόλπους του 100 εταιρείες και περισσότερους από 2.000 εργαζομένους. Από τον Ιανουάριο του 2015, οπότε ξεκίνησαν οι εμφυτεύσεις, περίπου 150 εργαζόμενοι έχουν δεχτεί να τους τοποθετηθεί το μικροτσίπ στο χέρι.

 Η τεχνολογία αυτή, που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, υπόσχεται ευκολία: πόρτες που ανοίγουν χωρίς την παραμικρή κίνηση από αυτόν που περνά, χειρισμός εκτυπωτών και άλλων ηλεκτρονικών μηχανών, ακόμη και σαν πιστωτική κάρτα για την πληρωμή γευμάτων στο κυλικεία της εταιρείας.

Το μικροτσίπ εμφυτεύεται με ένεση μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και μέσα σε δευτερόλεπτα ο εργαζόμενος είναι υπό τον… έλεγχο των αφεντικών. Κι αυτό γιατί η διεύθυνση θα μπορεί να ενημερώνεται μεταξύ άλλων για τον αριθμό των διαλειμμάτων των εργαζομένων αλλά και τις ώρες που εργάζονται.


(Φωτ.: ΕΡΑ)

Ο Πάτρικ Μέστερτον, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας startup «Epicenter», δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι τα μικροτσίπ που εμφυτεύονται στα χέρια των εργαζομένων, θα απλοποιήσουν τη ζωή τους. «Μπορείτε να πληρώσετε τα εισιτήρια αεροπορικής εταιρείας με το τσιπ αυτό, μπορείτε να πάτε και στο τοπικό σας γυμναστήριο και να πληρώσετε τη συνδρομή με αυτό», προσθέτει. Είπε ακόμη ότι η ιδέα αυτή δεν είναι και τόσο τραβηγμένη, καθώς οι άνθρωποι έχουν εμφυτεύσει στον οργανισμό τους συσκευές εδώ και δεκαετίες, όπως είναι οι βηματοδότες.

Όμως, ο μικροβιολόγος Μπεν Λίμπερτον από το σουηδικό πανεπιστήμιο Karolinska Institute, προειδοποιεί ότι το τσιπ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο απόρρητα προσωπικά δεδομένα. «Θεωρητικά θα μπορούσαν οι εργοδότες να λάβουν τα ιατρικά σας δεδομένα και θα μπορούσαν να αποκτήσουν πληροφορίες για την εργασιακή σας καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα, πόση ώρα εργάζεστε, πόσο συχνά επισκέπτεστε την τουαλέτα, πόσα διαλείμματα κάνετε κ.ά».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όταν μελετάς το Ευαγγέλιο

Μην αρκείσαι στην άκαρπη μελέτη του Ευαγγελίου. Μελέτα το έμπρακτα.

Close