Ευαγγελική περικοπή για την Κυριακὴ Η' Ματθαίου

Ευαγγελική περικοπή για την Κυριακὴ Η’ Ματθαίου, 30/07/2017

Ο πολλαπλασιασμὸς των πέντε άρτων εις την έρημον

Ματθ. ιδ´ 14 – 22

Όταν λοιπόν βγήκε ο Ιησούς από το μέρος, που είχε καταφύγει, είδε μπροστά Του κόσμο πολύ. Τους σπλαχνίσθηκε. Και εθεράπευσε τους αρρώστους τους. Μα σιγά σιγά πέρασε η ημέρα. Επήγαν λοιπόν οι μαθητές Του και Του είπαν:
— Ο τόπος είναι έρημος! Η ώρα πέρασε. Μη τον κρατείς πια άλλο τον κόσμο! Είπέ τους να αρχίσουν να φεύγουν. να πάνε στα χωριά να αγοράσουν κάτι να φάνε!
Ο Ιησούς τους απάντησε:
— Δεν υπάρχει λόγος να φύγουν. Δόστε τους σείς να φάνε!
Του είπαν:
— Δεν έχομε μαζί μας παρά μόνο πέντε ψωμιά και δυό ψάρια.
Τους είπε ο Ιησούς:
— Φέρτε τα μου εδώ!
Και αμέσως έκαμε σήμα στον κόσμο να κάτσουν στο χορτάρι! Επήρε τα πέντε ψωμιά και τα δυό ψάριο και αφού σήκωσε τα μάτια Του στον ουρανό, τα ευλόγησε, τα έκοψε κομμάτια και τα έδωκε στους μαθητές Του. Και οι μαθητές Του τα μοίρασαν στον κόσμο.
Έφαγαν όλοι και έχόρτασαν! Και έμάζεψαν τα περισσεύματα! Δώδεκα κοφίνια γεμάτα!… Και εκείνοι που έφαγαν, ήσαν άνδρες μόνο γύρω στους πέντε χιλιάδες· χωρίς να υπολογίζομε τις γυναίκες και τα παιδιά!…
Αμέσως μετά, ο Ιησούς ανάγκασε τους μαθητές Του να μπουν στο πλοίο και να πάνε να Τον περιμένουν στην απέναντι παραλία, μέχρι που να πείσει τον κόσμο να πάνε στα σπίτια τους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΚΗΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: Την Δευτέρα στη Καβάλα η Εξόδιος Ακολουθία

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρός Προκόπιος (κατά κόσμον Μιχαήλ Τσακουμάκας) εγεννήθη το 1939 στο Βουνό Χίου.

Close