Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Ίδρυμα Ευγενίδου

planet-museum_UP

Για μια ακόμα χρονιά το Ίδρυμα Ευγενίδου δηλώνει το παρόν συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων ανοίγοντας τις πύλες του- με ελεύθερη είσοδο – σε όλους τους φίλους της επιστήμης και της τεχνολογίας, το Σάββατο 16 Μαΐου και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβληθεί η ψηφιακή παράσταση «Το περιβάλλον κι εγώ» (ώρες: 21:30, 22:30 και 23:30) ενώ θα γίνει επίσης παρατήρηση του πλανήτη Δία με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (από τις 21:00 έως τις 24:00).

Ακόμη, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα παραμείνει ανοικτή μεταξύ 21:00 – 24:00 και ειδικά για τη βραδιά αυτή, οι επιστήμονες της Έκθεσης επιφυλάσσουν σύντομες αλλά περιεκτικές επιδείξεις πειραμάτων και μίνι διαδραστικές αφηγήσεις έκπληξη.

Επίσης η Bιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Νύχτας Μουσείων, θα φιλοξενήσει μία δράση της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης». Από τις 8.00 μ.μ. μέχρι τις 12.00 μ.μ. οι επισκέπτες θα μπορούν να δανειστούν «ανθρώπινα βιβλία» και να ακούσουν τις αντιρατσιστικές ιστορίες τους.

Ο «κατάλογος» της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης» θα αποτελείται από 14 ανθρώπους που θα επιτελούν τη λειτουργία ενός βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της «ανάγνωσης» οι αναγνώστες/ριες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του «βιβλίου». Σκοπός της δραστηριότητας είναι η άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων. Η «ανάγνωση» θα διαρκεί έως 20 λεπτά.

Την βραδιά του Σαββάτου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Για μερικές δραστηριότητες όμως απαραίτητα θα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 20:30 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Εξαιρείται η συμμετοχή στην Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη και στην Παρατήρηση του πλανήτη Δία με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, που δεν χρειάζονται δελτία προτεραιότητας.

 

Πηγή: Newsbeast.gr 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ελεγχόμενη Σύγκρουση στα Νότια Βαλκάνια θα Επιδιώξει η Δύση
Ελεγχόμενη σύγκρουση στα Νότια Βαλκάνια θα Επιδιώξει η Δύση

Όποιος νόμιζε πως η τρομοκρατική επίθεση στην πΓΔΜ θα δώσει τέλος, έστω και προσωρινά, στην βαθιά πολιτική πόλωση που επικρατεί...

Close