Εφαρμογή για iPhone και Android απέκτησε το Άγιο Όρος

Greekpress- Εφαρμογή για iPhone και Android απέκτησε το Άγιο Όρος

Και το Άγιον Όρος  μπαίνει πλέον στη νέα εποχή των smartphones, καθώς εδώ και λίγες ημέρες διαθέτει τη δική του εφαρμογή τόσο για iPhone όσο και για Android.

Η δωρεάν εφαρμογή με τίτλο «Ημερολόγιον του Αγίου Όρους» δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει πληροφορίες:

– Για το παλαιό και το νέο ημερολογίο (στην Αθωνική Πολιτεία ισχύει ακόμη το παλαιό) με ταυτόχρονη παρουσίαση των εορτών τους
– Για τις νηστείες κάθε ημέρας
– Για τους βίους των Αγίων μέσω πλήρους Αγιολογίου
– Για τον τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το Άγιο Όρος
– Για όλες τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων
– Για ψυχωφελή γνωμικά από την σοφία των Πατέρων

Μάλιστα, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να λαμβάνει καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό του, την ώρα που θα ορίσει, για τη γιορτή και τη νηστεία της ημέρας.

Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρία ASTΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να διευκολύνει τους 300.000 επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο το ‘Αγιον Όρος, αλλά και ευρύτερα τους πιστούς. Τα στοιχεία παραχώρησαν ευγενικά οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορα του Αγίου Όρους, υπό τον όρο να διατεθούν δωρεάν.

Ο διευθυντής της AST Γιάννης Θεοδωράκης εξήγησε ότι η ιδέα για την εφαρμογή προέκυψε όταν ο ίδιος και τα στελέχη της εταιρίας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Αθωνική Πολιτεία, διαπίστωσαν ότι το μέρος στερείται πληροφορίας για τον επισκέπτη, για παράδειγμα δεν ξέρει πού να απευθυνθεί για να νοικιάσει αυτοκίνητο, ή το τηλέφωνο της Μονής που θέλει να επισκεφθεί.

Σκέψη της εταιρίας είναι να παρέχει τις πληροφορίες της εφαρμογής και στις σλαβικές γλώσσες για τους αλλοδαπούς επισκέπτες του Αγίου Όρους.

protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Π.Ιγνάτιος : Με ευλογία προς την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Have a blessed Meat Fare Sunday 2015 (Sunday of the Last Judgement). Kali Apokria. ------------------------------

Close