Εύκολα πιτάκια με ελιές σε 10΄

ιτακια

Μερίδες 10 ,Χρ. Πρ: 5΄,Χρ. Ψης: 6΄Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φλ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλκ ρίγανη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι φέτες μαύρες ελιές
Αλάτι

Διαδικασία:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε
το αυγό, το λάδι, το ζεστό νερό, την ρίγανη, το αλάτι και ζυμώνουμε. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Προσθέστε της ελιές και ζυμώστε ώστε να πάνε παντού. Κόψτε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος ενός μανταρίνι. Αλείψτε με λίγο λάδι και ανοίξτε κάθε μπαλάκι σε μικρή πίτα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία κάθε κομμάτι της ζύμης. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο ψήστε τα ελιόψωμα. Σερβίρονται ζεστά.

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

Read previous post:
Τα χρόνια πριν τον Αντίχριστο - Γέρων Νίκων
Τα χρόνια πριν τον Αντίχριστο – Γέρων Νίκων

Τα χρόνια

Close