Εύκολα πιτάκια με ελιές σε 10΄

 

Μερίδες 10 ,Χρ. Πρ: 5΄,Χρ. Ψης: 6΄Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φλ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλκ ρίγανη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι φέτες μαύρες ελιές
Αλάτι

 

Διαδικασία:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε
το αυγό, το λάδι, το ζεστό νερό, την ρίγανη, το αλάτι και ζυμώνουμε. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Προσθέστε της ελιές και ζυμώστε ώστε να πάνε παντού. Κόψτε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος ενός μανταρίνι.

 

 

Αλείψτε με λίγο λάδι και ανοίξτε κάθε μπαλάκι σε μικρή πίτα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία κάθε κομμάτι της ζύμης. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο ψήστε τα ελιόψωμα. Σερβίρονται ζεστά.

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 19 Απριλίου, Άγιος Παφνούτιος
Συναξάρι 19 Απριλίου, Άγιος Παφνούτιος

Ο Άγιος Παφνούτιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.).

Close