Εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα

Μηλόπιτα η βασίλισσα του Φθινοπώρου στην κουζίνα.

Υπέροχη μυρωδάτη μηλόπιτα με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας

Πάμε να την φτιάξουμε!

Yλικά που θα χρειαστούμε

Ζύμη

400γρ.αλεύρι γ.ο.χ

1μεγάλο αβγό

100γρ.ζάχαρη

120γρ.βούτυρο η΄ μαργαρίνη

1 1/2 κ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανιλίνη

Γέμιση

4  μήλα μέτρια σε μέγεθος

4 κ.του γλυκού ζάχαρη

κανέλλα

1 σφινάκι κονιάκ

μισό φλυτζάνι¨: χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες (προαιρετικά)

άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Δημιουργία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το αβγό με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο  το οποίο το έχουμε τεμαχίσει σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο,το κοσκινίζουμε καθώς τορίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την βανιλίνη. Ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω όλα τα υλικά και τα τρίβουμε , ώστε να διαλυθεί σιγά σιγά το βούτυρο. Όταν έχουν ομογενοποιηθεί τα υλικά όλα μαζί την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

 

 

 

 

 

Φτιάχνουμε την γέμιση.

Καθαρίζουμε τα μήλα μας.Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τα μήλα, αφού έχουμε κόψει σε μέτρια προς μικρά κομμάτια τα μήλα, τα 4 κουταλάκια ζάχαρης, το κονιάκ, και 1 κουταλάκι κανέλλα . Σε μέτρια φωτιά δουλεύουμε για 10 λεπτά περίπου την γέμιση. Προσθέτουμε στο τέλος τα καρύδια και τις σταφίδες.Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η γέμιση στην άκρη.

Σε μία φόρμα 20 εκ. με άνοιγμα τριγύρω, αλοίφουμε με βούτυρο την βάση της.Τοποθετούμε την μισή ζύμη πατώντας την και δημιουργώντας μία βάση, όπου ρίχνουμε από πάνω την γέμιση με τα μήλα αφήνοντας περιθώριο από τα τοιχώματα της φόρμας 1-2 εκ. Τοποθετούμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη τρίβοντας την με τα χέρια μας. Στην συνέχεια πατάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης ελαφρά με την παλάμη μας, προσπαθώντας να μην υπάρχουν κενά και να έχει καλυφθεί η γέμιση με τα μήλα από κάτω.

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 150 βαθμούς κελσίου στο φούρνο με αέρα,(Θα έχει ροδίσει ελαφρά).

Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Η τραγανή μηλόπιτα μας είναι έτοιμη.

Συνοδεύει υπέροχα τον καφέ και το τσάι μας.

Καλή  απόλαυση!

Συνταγή Γιώτα Παμπάλου,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
28η Οκτωβρίου: Η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων

Ζήσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έναν διαφορετικό Δεκαπενταύγουστο

Close