ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Όταν η φύση κάνει τέχνη

Πάγωσε η Ηπειρος, ο ποταμός Βίκος στους Κήπους Ζαγορίου έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα πάγου και τα ορμητικά νερά που συνεχίζουν να τρέχουν από κάτω δημιουργούν πρωτοφανείς εικόνες.
Τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος δείχνει τις τελευταίες μέρες αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στα ορεινά της Ηπείρου, μάλιστα προχθές το βράδυ έπεσε στους -7 και το πρωί τα πάντα ήταν παγωμένα.
Η θέα από το τρίτοξο γεφύρι Καλογερικό στους Κήπους Ζαγoρίου είναι μοναδική και κόβει την ανάσα. O άλλοτε ορμητικός Βίκος, παραπόταμος του Βοϊδομάτη, έχει παγώσει, ενώ το πρωί η ομίχλη και η υγρασία δημιουργούν ένα σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας.
Αλλά και μέσα στον εθνικό δρυμό του Ζαγορίου τα περισσότερα ποτάμια έχουν παγώσει και το κρύο είναι τσουχτερό. Ο παγετός καλύπτει τη χαμηλή βλάστηση, τα μονοπάτια μοιάζουν με πίστες πατινάζ, οι κορυφές των βουνών έχουν καλυφθεί από χιόνι. Στα γραφικά Ζαγοροχώρια οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες παγίδες στους δρόμους. Στο τμήμα από την Αρίστη προς το Πάπιγκο τα αυτοκίνητα κάνουν… τσουλήθρα και τις βραδινές ώρες η οδήγηση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Στο Μέτσοβο το χριστουγεννιάτικο σκηνικό συμπληρώνει ένα ελαφρύ στρώμα από χιόνι που… ακουμπάει στις στέγες των σπιτιών και η θερμοκρασία πέφτει τη νύχτα στους 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μήπως η κατάρρευση της ΕΕ, είναι το νέο στοίχημα του Τζορτζ Σόρος;

Μετωπική επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς της, αλλά και στις επιμέρους ηγεσίες ηγετικών κρατών της, όπως η Γερμανία, εξαπέλυσε...

Close