Ζητούν από την Εκκλησία να βάλει πλάτη για τους εμβολιασμούς

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, έγινε αναφορά στη συνεργασία Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και ζητήθηκε, «ακόμα μία φορά, η συμβολή της Εκκλησίας στην επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος, μιλώντας στις καρδιές των πιστών, προκειμένου να εμβολιαστούν και να χρησιμοποιήσουν το ισχυρότερο όπλο που έχουν στα χέρια τους απέναντι στην πανδημία».

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μια εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει τότε για ακόμη μια φορά η Εκκλησία να παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν με τον Αρχιεπίσκοπο να απαντά ότι «είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη. Όλα όσα ακούμε πολλές φορές που είναι ανορθόδοξα, δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε, και θα το κάνουμε συνέχεια, ώστε να γίνει πεποίθηση στο θέμα αυτό. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο να προβάλλει. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους δημάρχους σε όλη τη χώρα την ενεργοποίηση όσων έχουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο («influencers του χωριού» όπως τους αποκαλούν χαρακτηριστικά), όπως και των ιερέων, προκειμένου να παροτρύνουν τους κατοίκους να εμβολιασθούν, καθώς υπάρχουν κοινότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται μόλις στο 3%.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Πέτσας έστειλε επιστολή στους δημάρχους σε όλη τη χώρα με την οποία ζητά τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η νόσος Αλτσχάιμερ υπεύθυνη στον ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής
Μπορεί το Αλτσχάιμερ να είναι μεταδοτικό;

Για πρώτη φορά βρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιθανό να κολλήσουν Αλτσχάιμερ

Close