Η Αγία Ματρώνα η Αόμματη εντάχθηκε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας

Την ένταξη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας της Αγίας Ματρώνας της Αόμματης αποφάσισε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 κατά τη συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας αυτής.

Κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ, το Ινστιτούτο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής Βουκουρεστίου προέβη σε μετάφραση και την έκδοση στα Ρουμανικά της ασματικής ακολουθίας και των χαιρετισμών προς τιμήν της Αγίας. Μερικά αντίτυπα της μεταφράσεως αποστάλησαν στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ Κύριλλο μαζί με το γράμμα, το οποίο ενημερώνει για την ένταξη στις δέλτους της Ρουμανικής Εκκλησίας της Αγίας Ματρώνας.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς με αφορμή την 100η επέτειο της ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμού στη Ρωσική Εκκλησία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας στις 4 Δεκεμβρίου 2017 στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Μόσχας, όπου φιλοξενούνται τα τίμια λείψανα της Αγίας Ματρώνας.

mospat.ru/gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποιος ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επεκτατικότητας;

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του διδύμου Ερντογάν-Μπαχτσελί για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 24...

Close