Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων

Η ανεργία βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγείατων νέων ανθρώπων,

πολλοί από τους οποίους«καταρρέουν» υπό το βάρος της ανεργίας και του άγχους που τη συνοδεύει, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Ο ένας στους τρεις νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών που συμμετείχαν σε αυτήν και οι οποίοι δεν εργάζονται ούτε σπουδάζουν, δήλωσαν ότι συχνά «καταρρέουν» συναισθηματικά υπό το βάρος της αγωνίας τους για το μέλλον.

Το 56%, εξάλλου, δήλωσαν ότι αγχώνονται για το πώς θα βγάλουν την κάθε μέρα και αποφεύγουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 2.265 νεαροί εθελοντές, διεξήχθη για λογαριασμό ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που λέγεται Prince’s Trust και ιδρύθηκε το 1976 για να βοηθά εκπαιδευτικά και οικονομικά μη προνομιούχους νέους.

Σχεδόν ο ένας στους δύο απ’ όσους δεν είχαν δουλειά δήλωσαν ότι αισθάνονται κακόκεφοι ή θλιμμένοι συχνά ή πάντοτε.

Ωστόσο οι νεότερες γενιές είναι αυτές που κινδυνεύουν να αποκοπούν από την κοινωνία, καθώς περισσότερο από το 10% είπαν ότι νιώθουν πολύ αγχωμένοι για να βγουν από το σπίτι τους, ενώ το 43% των νεαρών ηλικίας 16-25 ετών, χωρίς δουλειά και χωρίς σπουδές, δήλωσαν ότι συχνά νιώθουν απομονωμένοι.

«Χιλιάδες νέοι αισθάνονται φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Δίχως την κατάλληλη υποστήριξη, οι νέοι αυτοί απομονώνονται κοινωνικά, παλεύοντας να βγάλουν την κάθε μέρα και ολισθαίνοντας ολοένα πιο μακριά από την αγορά εργασίας», δήλωσε η κυρία Μαρτίνα Μίλμπερν, εκτελεστική διευθύντρια του Prince’s Trust.

Πηγή : Web Only

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποιο είναι το μυστικό ώστε να ενεργήσει η χάρις Του
Γιατί ο άνθρωπος φεύγει από το Θεό;

Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος ποτέ δεν ξεκόβει από την εκκλησία και από τον Θεό για κάποια λογική αιτία· για...

Close