Η αξία της νυχτερινής προσευχής

 

-Κάμψε τα γόνατά σου, στέναξε, παρακάλεσε τον Κύριο να σού δείξη ευσπλαχνία περισσότερο συγκινείται κατά την διάρκεια των νυκτερινών προσευχών, όταν τον καιρό της αναπαύσεως εσύ τον κάνεις καιρό θρήνων.Θυμήσου ποία λόγια έλεγε ο βασιλιάς: «εκοπίασα εν τω στεναγμώ μου, λούσω καθ᾿ εκάστην νύκτα την κλίνην μου, εν δάκρυσί μου την στρωμνήν μου βρέξω» (Ψαλμ.6,7)
Όση απολαυστική ζωή και αν κάνης, δεν είναι τόσο απολαυστική όσο η ζωή εκείνου. Όσο πλούσιος και αν είσαι, δεν είσαι πιο πλούσιος από τον Δαυίδ. Και πάλι ο ίδιος λέγει: «μεσονύκτιον εξηγειρόμην του εξομολογείσθαί σοι επί τα κρίματα της δικαιοσύνης σου» (Ψαλμ. 118,62).Την ώρα εκείνη δεν ενοχλεί η κενοδοξία∙ διότι πως μπορεί να γίνη αυτό την ώρα που όλοι κοιμούνται και δεν βλέπουν; την ώρα εκείνη δεν μας επιτίθεται η αδιαφορία και το χασμουρητό∙διότι πως μπορεί να γίνη αυτό τη στιγμή που η ψυχή διεγείρεται από τόσα πολλά; Μετά από τις παννυχίδες αυτού του είδους και ο ύπνος είναι γλυκύς και αποκαλύψεις γίνονται θαυμάσιες.

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Νέες παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο
Προς θερμό επεισόδιο:H Τουρκία γεωτρήσεις νότια του Καστελλόριζου ανακοίνωσε η Αγκυρα

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου , με το καθεστώς Ερντογάν να ανακοινώνει σήμερα ότι θα ξεκινήσει...

Close