Η δύναμη της εικόνας: Η πεντάχρονη Ματρώνα και η εικόνα του Χριστού

Συγκινητικό περιστατικό στην μακρινή Ταϊβάν
Ένα πολύ συγκινητικό περιστατικό συνέβη στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ταϊβάν κατά την εφετινή Κυριακή της Ορθοδοξίας, ημέρα η οποία είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις άγιες εικόνες.

Αυτή την ημέρα διάλεξε ο Χριστός για να μιλήσει με την εικόνα του στην αθώα και αγνή καρδιά ενός πεντάχρονου κοριτσιού.
Τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ ευκολότερα από τους μεγάλους την ζωή του Χριστού και για αυτό έχει μεγάλη σημασία οι γονείς τους να τους μιλούν για αυτόν.

Ο υπεύθυνος του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού κλιμακίου στην Ταϊβάν π. Ιωνάς αφηγείται:
«Μετά το τέλος της λειτουργίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, και ενώ οι χριστιανοί μας έτρωγαν όλοι μαζί όπως κάνουμε κάθε Κυριακή, στο ίδιο δωμάτιο που χρησιμοποιούμε και για εκκλησία, ένα μικρό κοριτσάκι, η Ματρώνα, Αντί να πάει να φάει, είχε κολλήσει στην εικόνα του Χριστού, την χάιδευε με το χεράκι της, και δεν έλεγε να φύγει.

Εγώ κάτελυα άγιο Ποτήριο και την πρόσεξα. Πήγα κοντά να δω φοβούμενος ότι θα καταστρέψει την εικόνα, αλλά παρατήρησα ότι την χάιδευε με πολλή προσοχή και αγάπη.
Χάιδεψα το κεφαλάκι της και ρώτησα τον πατέρα της «Τι συμβαίνει, γιατί δεν πάει να φάει, γιατί φαίνεται τόσο σοβαρή;».

Μου είπε ότι την βδομάδα που μας πέρασε της μίλησε για τον Χριστό, για τη ζωή Του, για το σταυρό και την ανάσταση.
Το παιδάκι συγκινήθηκε πάρα πολύ. Βέβαια ήξερε και πιο πριν, αλλά τώρα μεγάλωσε, έγινε πέντε χρονων, όπως με περηφάνια λέει και η ίδια στα κινέζικα. Έτσι λοιπόν του είπε ότι δεν ήθελε να φύγει από την εκκλησία, δεν ήθελε να φύγει από την εικόνα.

Είχε κυριολεκτικά κολλήσει εκεί μετά την θεία Κοινωνία.
Με δυσκολία της βάλαμε να φάει, και μετά πήγα μαζί της, μεταφέροντας την θεία Κοινωνία στην μητέρα της που ήταν στο νοσοκομείο, λόγω μιας σοβαρής λοίμωξης .
Ο Θεός εργάζεται με παραδόξους τρόπους. Δεν μπορώ να πω πιο πολλά ως πνευματικός. Τα παιδάκια επειδή έχουν αγνή καρδιά καταλαβαίνουν τόν Χριστό…»

Πηγή,https://www.facebook.com/TaiwanOrthodox

   

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ευθεία απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας από την Τουρκία: «Θα σας εξουδετερώσουμε» – Πάμε για σύγκρουση

Και επισήμως όπως φαίνεται μπαίνουμε σε τροχιά σύγκρουσης, καθώς η Αγκυρα πλέον δείχνει πως είναι έτοιμη για όλα. Το μήνυμα...

Close