Η Εγκύκλιος-διώκτης για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες, η κυβέρνηση και τα 10 ευρώ για rapid test!

Το “χατίρι” της πολιτείας αποφάσισε να κάνει για μια ακόμη φορά η διοικούσα Εκκλησία καθώς με την Εγκύκλιο η οποία εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο, καλούνται οι πιστοί και ο κλήρος «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr)» το οποίο κοστίζει 10 ευρώ και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πιστοί!
Η Εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με στελέχη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, μετά και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ οτι θα κατατεθεί τροπολογία για την επέκταση των rapid test στους ανεμβολίαστους πολίτες και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και επικαλέστηκε μάλιστα και το θρησκευτικό συναίσθημα με αναφορές στο Πάσχα του 2020 που δεν κάναμε, ενω άφησε και αιχμές για την πίστη του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας, χαρακτηριστικά: “Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως εάν υπήρχε κάποιος τρόπος να εφαρμοστεί το μέτρο των Rapid Test, θα το συζητούσε. Και ιδού, μια ημέρα αργότερα έρχεται η Ιερά Σύνοδος να συνδράμει στις “απαιτήσεις” των πολιτικών αρχηγών.

Η Ιερά Σύνοδος ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Επιστήμονες υπέρ των Rapid test στις Εκκλησίες και τελεσίγραφα Μητροπολιτών
Αρκετοί επιστήμονες από την πρώτη κιόλας στιγμή χαρακτήρισαν άτολμη την προσέγγιση της κυβέρνησης να μην συμπεριληφθούν τα Rapid Test και στους χώρους λατρείας.

Η Αθηνά Λινού τόνισε στο Mega ότι ένας ναός «όσο ιερός κι αν είναι ο χώρος» δεν μπορεί να προστατεύσει από την έκθεση στον ιό, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται σε όλους τους κλειστούς χώρους και να υπάρχει ισότητα.

Και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε τις δικές του αντιρρήσεις διερωτώμενος για ποιον λόγο εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα νέα μέτρα, ενώ επισήμανε ότι η πλειοψηφία των πιστών είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία.

Ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής πνευμονολογίας, υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική παρατήρηση θα πρέπει να γίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, σήμερα έγιναν γνωστές και οι πρωτοβουλίες δύο Μητροπολιτών, Μυτιλήνης και Δωδώνης, οι οποίοι έστειλαν τελεσίγραφα προς τους ανεμβολίαστους ιερείς πως εφόσον δεν κάνουν το εμβόλιο θα βρεθούν εκτός ναών και χωρίς αποδοχές. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, επιπλέον, υπογράμμισε ότι και όσοι πιστοί είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μείνουν εκτός των λατρευτικών χώρων.

Δείτε ΕΔΩ την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και παρακάτω μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Mega:

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Διδυμοτείχου: “Όπως τηρούμε τις υποδείξεις του πνευματικού οφείλουμε να υπακούουμε στις υποδείξεις των ειδημόνων ιατρών”

Επί τη μνήμη των ιαματικών και θαυματουργών Αγίων Αναργύρων

Close