Η Εκκλησία αντίπαλος της κυβέρνησης

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Ως πολιτικό και κοινωνικό αντίπαλο αντιμετωπίζει πλέον ξεκάθαρα η κυβέρνηση την Εκκλησία, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις, τις συνεργασίες στο μεταναστευτικό και τους μυστικούς δείπνους Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Μια πρώτη και απλή εξήγηση είναι πως ο εν εξελίξει πόλεμος κατά της Εκκλησίας γίνεται για λόγους αποπροσανατολισμού. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να καταλογίσουν άπειρα δραματικά και επώδυνα πολιτικά σφάλματα σε οικονομικοκοινωνικό επίπεδο στην κυβέρνηση, οπότε οι μαθητευόμενοι μάγοι του Μαξίμου επιχειρούν να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια αναμοχλεύοντας τα…πάγια αιτήματα των αριστερομπερδεμένων περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας.

Για τον Μακιαβέλι, κάθε θρησκευτικός ηγέτης ασκεί πολιτική εξουσία, όποιες κι αν είναι οι δηλωμένες προθέσεις του. Οι…πολιτικές παρωνυχίδες του Μακιαβέλι σε Κουμουνδούρου και Μαξίμου βρήκαν..εχθρό για το επόμενο διάστημα μήπως και ξεχαστεί ο προδομένος αριστερός ψηφοφόρος.

Η αντι-εκκλησιαστική στάση της κυβέρνησης όμως, η οποία επιβεβαιώθηκε πρόσφατα δια του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, συνοδεύεται εσχάτως από μια σειρά επιδρομών σε ναούς από τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

Μετά το προ μηνών..ντου στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και τις μπογιές στους τοίχους, την Κυριακή ήρθε η έφοδος στον μητροπολιτικό ναό της συμπρωτεύουσας. Κι ακολουθήσαν κι άλλα περιστατικά… Πέταξαν γκαζάκι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο.Βεβήλωσαν το εκκλησάκι της Ζωοδ. Πηγής στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας με ελεεινά συνθήματα, Και προφανώς έπεται συνέχεια αφού και η δικαιοσύνη απεφάνθη πως οι κυριακάτικοι εισβολείς ήσαν αθώοι!

Οι ομάδες αυτών των μπαχαλάκηδων, οι οποίες τρομοκρατούν εκ νέου σε τακτικότατη βάση την κοινωνία, με κλιμακωτά αυξανόμενες επιθέσεις σε γραφεία, “πολεμικές συρράξεις” με τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και άλλα τινά, τώρα έβαλαν στο μάτι την Εκκλησία. Παραδοσιακό τους εχθρό….

Με τη μόνη διαφορά πως οι συγκεκριμένες ομάδες λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα εξυπηρετώντας περίεργα και αλλότρια συμφέροντα!

Τα επιχειρήματα με αναρχικά τσιτάτα δεν πείθουν.

Βέβαια αυτοί οι τρωγλοδύτες του δήθεν αναρχισμού επιχειρούν να ντύσουν με δήθεν ιδεολογικό μανδύα την όποια δράση τους, αλλά ανάθεμα κι αν έχουν διαβάσει τον Μπακούνιν. Παρόλα αυτά έτσι για την ιστορία ο θεωρητικός του αναρχισμού Μιχαήλ Μπακούνιν στο έργο του «Αντιθεολογισμός» χαρακτηρίζει τον Θεό ως το “απόλυτο μηδέν”

Συγκεκριμένα ο Μπακούνιν έγραφε:
“Ο Θεός είναι επομένως η απόλυτη αφαίρεση, είναι το ιδιαίτερο προϊόν της ανθρώπινης σκέψης, που, ως αφαιρετική δύναμη, έχοντας ξεπεράσει όλα τα γνωστά όντα, όλους τους υπάρχοντες κόσμους και όντας απαλλαγμένη μ’ αυτό ακριβώς από κάθε πραγματικό περιεχόμενο, φτάνοντας να μην είναι τίποτε άλλο από τον απόλυτο κόσμο, στέκεται μπροστά στον εαυτό της, χωρίς να τον γνωρίζει ωστόσο μέσα σ’ αυτήν την αιθέρια γυμνότητα ως το μοναδικό κι υπέρτατο Όν”.

Αλλά και οι αριστερομπερδεμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών συνιστωσών εντός και εκτός κοινοβουλίου αρέσκονται να επικαλούνται τις απόψεις του Λένιν για τη θρησκεία.
Συγκεκριμένα ο Λένιν έλεγε για τη θρησκεία:
“Η θρησκεία πρέπει να είναι ατομική υπόθεση για το κράτος, αυτό ζητάμε εμείς, σε καμμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να θεωρούμε τη θρησκεία ατομική υπόθεση για το Κόμμα μας. Το κράτος δεν πρέπει να έχει καμμία δουλειά με τη θρησκεία, οι θρησκευτικοί σύλλογοι δεν πρέπει να συνδέονται με την κρατική εξουσία. Ο καθένας πρέπει να είναι ολότελα ελεύθερος να πρεσβεύει όποια θρησκεία θέλει ή να μην παραδέχεται καμμιά θρησκεία, δηλ. να είναι άθεος, όπως και είναι συνήθως κάθε σοσιαλιστής. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση κανενός είδους διακρίσεις δικαιωμάτων ανάμεσα στους πολίτες εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Πρέπει να καταργηθεί απόλυτα ακόμα και κάθε υπόμνηση στα επίσημα έγγραφα σχετικά με το άλφα ή βήτα θρήσκευμα των πολιτών. Δεν πρέπει να δίνεται καμιά επιχορήγηση στην επίσημη εκκλησία του κράτους, καμμιά επιχορήγηση από τα χρήματα του δημοσίου στις εκκλησιαστικές και θρησκευτικές ενώσεις, που πρέπει να γίνουν ενώσεις πολιτών-ομοϊδεατών ολότελα ελεύθερες, ανεξάρτητες από την κρατική εξουσία. Μόνο με την ολοκληρωτική εφαρμογή αυτών των διεκδικήσεων μπορεί να μπει τέρμα στο επαίσχυντο και καταραμένο εκείνο παρελθόν, τότε που η εκκλησία βρισκόταν σε δουλοπαροικιακή εξάρτηση από το κράτος, ενώ οι ρώσοι πολίτες βρίσκονταν σε δουλοπαροικιακή εξάρτηση από την επίσημη εκκλησία, τότε που υπήρχαν και εφαρμόζονταν μεσαιωνικοί ιεροεξεταστικοί νόμοι (που διατηρούνται μέχρι σήμερα στους ποινικούς κώδικες και κανόνες), νόμοι που πρόβλεπαν διωγμούς για την πίστη ή για την απιστία, που ασκούσαν βία στη συνείδηση του ανθρώπου, που συνέδεαν τις δημόσιες θεσούλες και τα δημόσια έσοδα με τη διάδοση κάθε λογής πνευματικού οπίου που διοχετεύει η εκκλησία του κράτους. Ολοκληρωτικός χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος – αυτή τη διεκδίκηση προβάλλει το σοσιαλ ιστικό προλεταριάτο στο σημερινό κράτος και στη σημερινή εκκλησία”.

Με τέτοιες θεωρίες τυπωμένες σαν μπροσούρα στη συνειδησιακή του ύπαρξη οι αριστερομπερδεμένοι και οι πεμπτοφαλαγγίτες μπαχαλάκηδες έχουν ξεκινήσει διπλό πόλεμο κατά της Εκκλησίας με απρόβλεπτες συνέπειες και διχάζοντας ξεκάθαρα την ελληνική κοινωνία. Τους είναι δυσκολοχώνευτο πως η Εκκλησία-ίσως όχι απόλυτα σε επίπεδο ταγών αλλά επί του πρακτέου- χαίρει της εκτιμήσεως της συντριπτικής πελιονότητας του ελληνικού λαού.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης και τα δαιμόνια
Ο Μακαριστός π.Ιάκωβος Τσαλίκης και τα δαιμόνια

Εκβάλει δαιμόνια και καθυβρίζεται από αυτά.

Close