Η εκκλησία απέναντι στον κοροναϊό – Μόσχα,Βατικανό στις επάλξεις

Πνευματική αλλά και υλική βοήθεια
Παρεμβάσεις για την έξαρση του κοροναϊού είχαμε τόσο από το Πατριαρχείο Μόσχας όσο και από τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping σχετικά με την εκδήλωση λοίμωξης από κοροναϊό με ευχές για ενίσχυση των δυνάμεων στους ιατρικούς ειδικούς και την ταχεία ανάνηψη σε όλους τους άρρωστους.

“Ανησυχώ βαθύτατα για τα νέα σχετικά με τη διάδοση του κοροναϊού στην Κίνα, που έχει μολύνει χιλιάδες ανθρώπους. Η ασθένεια απειλεί τη ζωή πολλών ανθρώπων στη χώρα”, ανέφερε η δήλωση.

Ο Ρώσος Πατριάρχης έγραψε ότι ειλικρινά συλλυπάται εκείνους που έχασαν τους συγγενείς τους και τους φίλους τους ως αποτέλεσμα της επιδημίας.

“Μνημονεύω μαζί τους και σας παρακαλώ να τους μεταφέρετε λόγια υποστήριξης. Επιθυμώ μια γρήγορη αποκατάσταση σε όλους τους άρρωστους ανθρώπους και ειδικοί σε όσους αγωνίζονται ανιδιοτελώς για τη ζωή των ασθενών σε αυτές τις δύσκολες ημέρες”, λέει το μήνυμα.

Δύο πρώτες περιπτώσεις κοροναϊού ανιχνεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσική Ομοσπονδία, στην περιοχή Trans-Baikal και την περιφέρεια Tyumen, και οι δύο ήταν Κινέζοι πολίτες.

Το Βατικανό στέλνει 700.000 μάσκες στην Κίνα
Από την πλευρά του υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της επιδημίας κοροναϊού που σάρωσε την Κίνα, το Βατικανό έστειλε 600 έως 700 χιλιάδες ιατρικές μάσκες στη χώρα. Η απόφαση λήφθηκε από τον επικεφαλής της σχετικής υπηρεσίας, τον καρδινάλιο Konrad Kraevsky.

Στις 26 Ιανουαρίου, με τον λόγο του, ο Πάπας Φράνσις είπε μια προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών, για τους αγαπημένους τους και για την επιτυχή καταπολέμηση της επιδημίας.

Η απόφαση να σταλούν εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες στην Κίνα υλοποιήθηκε από τον ιερέα Vincent Nan Duo, που ήταν υπεύθυνος για το έργο. Με αυτήν την δράση, η Αγία Έδρα θέλει να δείξει την ανησυχία της για την υγειονομική κατάσταση στην Κίνα και την προθυμία της να βοηθήσει τους Κινέζους. Οι μάσκες αγοράστηκαν με χρήματα από Ιταλούς Καθολικούς κινεζικής καταγωγής, αλλά και της Αγίας Έδρας.

Το φαρμακείο του Βατικανού βοήθησε να παραδώσει μάσκες από όλη την Ιταλία στη Ρώμη. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες – ιδίως η China Southern Airlines – μεταφέρουν εμπορεύματα με μάσκες δωρεάν.

Σύμφωνα με δήλωση Τύπου του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, οι μάσκες έχουν σταλεί στις επαρχίες Hubei, Zhejiand και Fujian, οι οποίες φαίνεται να είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από αυτόν τον ιό.

Πατριάρχης Γεωργίας: Δοκιμασία για την πίστη μας
Ο κορωναϊός είναι μια άλλη δοκιμασία που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της πίστης μας, ανέφερε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας την Κυριακή στο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα.

“Ξέρετε ότι έχει εμφανιστεί ένας νέος ιός. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται εξαιτίας του ιού. Μερικοί τον αποκαλούσαν «θανατηφόρο ιό», είπε.

Όμως, “Όλα αυτά είναι για να ενισχύσουμε την πίστη μας και να αυξήσουμε τις προσευχές μας”, τόνισε.

Όλοι οι Γεωργιανοί πιστοί ευλογούνται “ρίχνουμε αγιασμό στις πόρτες, τις αυλές και τα παιδιά κάθε πρωί και κάθε βράδυ”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Με παρόμοιο τρόπο, ο εκπρόσωπος της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς είπε πρόσφατα ότι «ο Κύριος μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Μπορεί να μας προστατεύσει από κάθε πρόβλημα. Και αν υπάρχει έλλειψη πίστης ή φόβος πηγαίνετε στην εκκλησία ».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Η Ελλάδα στέλνει πυροβολαρχία «Patriot» στη Σαουδική Αραβία

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, το κυβερνητικό στέλεχος υπεραμύνθηκε της αποστολής των ελληνικών «Patriot», εξηγώντας ότι «προάγει τη...

Close