Η Ελλάδα είναι κράτος χριστιανικό – Ας το χωνεύσουν όσοι τους ενοχλεί η αλήθεια αυτή!

Ευάγγελος Στ. Πονηρός Δρ Θ., Μ.Φ. – Σχολικός σύμβουλος θεολόγων Πειραιώς, Δ΄ Αθηνών, Κυκλάδων

Η γνωστή και μη εξαιρετέα, απειροελάχιστη πλην όμως θορυβώδης, μειοψηφία ήχησε για μια ακόμη φορά τα παράφωνα ουρλιαχτά της.

Αυτή τη φορά ενοχλήθηκαν, επειδή ο πρόεδρος της δημοκρατίας, πράττοντας το καθήκον του ως πρόεδρος της δημοκρατίας, ως Έλληνας και ως χριστιανός, γονάτισε μέσα στην Εκκλησία!!!

Είναι καθήκον του προέδρου της δημοκρατίας να πράττει όπως έπραξε, διότι ορκίσθηκε πρόεδρος στο Ευαγγέλιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ενοχλούνται όμως αυτοί οι κύριοι! Ενοχλούνται επειδή η Ελλάδα είναι κράτος χριστιανικό. Ας το χωνεύσουν όμως αυτό μια για πάντα! Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι συντεταγμένο «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Το Σύνταγμα δεν είναι λογοτεχνικό κείμενο, δεν φέρει λυρικές περιγραφές ελαφρά τη καρδία. Κάθε λέξη του έχει απόλυτη νομική ισχύ εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γι΄ αυτό και η εισαγωγική επίκληση δηλώνει πως η Ελλάδα είναι κράτος χριστιανικό.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει, ότι οι μη χριστιανοί, πολίτες ή φιλοξενούμενοι, δεν έχουν ισονομία και ανθρώπινα δικαιώματα! Όλα αυτά είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα για όλους. Ο χριστιανικός χαρακτήρας της Ελληνικής Δημοκρατίας σημαίνει πως η ορθόδοξη χριστιανική πίστη είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του Ελληνισμού εδώ και είκοσι αιώνες και του έχει δώσει την ταυτότητα την οποία έχει αυτός σήμερα. Είναι άρρηκτα δεμένη με την ιδρυτική του ελληνικού κράτους επανάσταση του 1821. Είναι άρρηκτα δεμένη με τους μετά την επανάσταση αγώνες του Ελληνισμού προς απελευθέρωση και των υπολοίπων εδαφών και πληθυσμών, τα οποία συνιστούν το σημερινό ελληνικό κράτος.

Είναι άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες του Ελληνισμού για επιβίωση σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς όπως ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος και η σημερινή οικονομική κρίση. Η Εκκλησία της Ελλάδος οργανώνει συσσίτια και σώζει από τον θάνατο χιλιάδες αστέγους και ανέργους. Δεν είδαμε κανέναν από εκείνους οι οποίοι την αμφισβητούν, να οργανώσει κανένα συσσίτιο για τα θύματα της οικονομικής κρίσεως!!!

Κι όμως μερικοί ονειρεύονται, πως η Ελλάδα είναι κράτος «κοσμικό» και «λαικό». Αν όμως ποτέ η Ελλάδα αφαιρέσει από το Σύνταγμά της την Ορθοδοξία, τη μοναδική δύναμη η οποία τη στήριξε σε χαλεπούς καιρούς όπως η τουρκοκρατία, όταν ο Ελληνισμός κινδύνευε να αφανισθεί παντελώς, τότε δεν θα γίνει κράτος «κοσμικό», ούτε «λαικό», αλλά άκοσμο και αντιλαικό. Διότι θα έχει περιφρονήσει την ιστορία και την ταυτότητα του λαού της.

Γι΄ αυτό ας εξακολουθήσουν να ενοχλούνται αυτοί οι μετρημένοι στα δάκτυλα, επειδή ο πρόεδρος της δημοκρατίας πράττει το καθήκον του. Ας ενοχλούνται, επειδή το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι συντεταγμένο στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Ας ενοχλούνται, επειδή ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στην επαναστατική διακήρυξη της 24ης/2/1821 προέταξε την προσταγή «μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος». Από τον τελευταίο λόγο του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, ο οποίος εκφωνήθηκε στις 28/5/1453, την πήρε. Τι κρίμα όμως που ξέχασε να ρωτήσει όσους ενοχλούνται! Ας ενοχλούνται, επειδή όλα τα επαναστατικα λάβαρα, όπως και η σημερινή ελληνική σημαία η οποία ήταν το λάβαρο του Νικηφόρου Φωκά, φέρουν τον Σταυρό του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Ας ενοχλούνται επειδή ο αρχιστράτηγος του αγώνος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είπε: «όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος». Βλέπετε, όταν ίδρυαν το ελληνικό κράτος ως χριστιανικό δεν ρώτησαν οι αγωνιστές της ελευθερίας ποιος θα ενοχλείται από την ταυτότητά του αυτή! Ας ενοχλούνται επειδή ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης είπε: «είναι δυνατός ο Θεός όπου μας προστατεύει». Ας ενοχλούνται, επειδή ο ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης προσταζε τον στόλο του: «με τη βοήθεια του σταυρού επιτεθήτε». Ας ενοχλούνται, επειδή ο ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου μελετούσε μαζί με τα παληκάρια του ανελλειπώς την Αγία Γραφή, συζητούσαν για ο,τι διάβαζαν και βάσει αυτών των μελετών και συζητήσεων έβγαζαν το σύνθημα της ημέρας ή της εβδομάδας.

Κι αν εξακολουθούν να ονειρεύονται ξύπνιοι ένα κάποιο «κοσμικό» κράτος, δεν έχουν παρά να μετοικήσουν στην Τουρκία. Εκεί όμως θα διαπιστώσουν, ότι το κράτος είναι μόνο de jure κοσμικό, ενώ de facto δεν είναι απλώς μουσουλμανικό, αλλά και ότι οι μη μουσουλμάνοι στερούνται πάμπολλα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη. Κι αν εκεί αποτολμήσουν να καταφερθούν εις βάρος του προέδρου της δημοκρατίας, και μάλιστα τόσο ειρωνικά, τους περιμένει η φυλακή με ανοικτές αγκάλες. Περιττό να αναφέρουμε, τι τους περιμένει εάν καταφερθούν δημόσια εις βάρος του μουσουλμανισμού!

Ας φιλοτιμηθούν λοιπόν να νοιώσουν και λίγη ευγνωμοσύνη προς το χριστιανικό κράτος της Ελλάδος, διότι τα δικαιώματα τα οποία απολαμβάνουν εδώ, δεν θα τα απολάμβαναν πουθενά πάνω στη γη.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο χορός και το κέφι συνεχίζονται σε όλο τον δήμο Θέρμης !!!

Το καρναβάλι ξεκίνησε από τα Βασιλικά με πάρτι μασκέ για μικρούς και μεγάλους, πέρασε από το Πλαγιάρι όπου άναψε τον...

Close