Η Εορτή του Αγίου Συμεών στην Ιερουσαλήμ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε τη μνήμη του Αγίου Συμεών με λαμπρή Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου.

Το ανακοινωθέν αναφέρει:

Την Πέμπτην, 3ην / 16ην Φεβρουαρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του αγίου Συμεών του Θεοδόχου εις την επ᾽ ονόματι αυτού Ιεράν Μονήν, την κειμένην εις την Δυτικήν Νέαν Ιερουσαλήμ, εντός της οποίας και ο τάφος αυτού.

Κατά την εορτήν ταύτην, επομένην της Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής κατά μίαν ημέραν, η Εκκλησία ποιεί μνείαν του γεγονότος ότι ο Άγιος Συμεών υπούργησεν εις το μυστήριον της Υπαπαντής του Κυρίου, ήτοι της υποδοχής Του εις τον Ναόν του Σολομώντος, ότε προσήνεγκαν αυτόν οι γονείς Του τεσσαρακονθήμερον μετά ζεύγους τρυγονίων και δύο νεοσσών περιστερών κατά τον Μωσαικόν νόμον, ίνα αγιασθή και τελικώς εφάνη ότι ο ελθών ίνα αγιασθή ήτο ουσιαστικώς ο αγιάζων τας χείρας του Συμεών και τον Ναόν, (Λουκ. Β´29-31).

Το γεγονός αυτό εωρτάσθη εις την ως άνω Ιεράν Μονήν δι᾽ Εσπερινού αφ᾽ εσπέρας, τελεσθέντος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Ανανίου και θείας Λειτουργίας την πρωίαν, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, συλλειτουργούντων Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θαβωρίου κ. Μεθοδίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ως του Δραγουμανεύοντος Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του ηγουμένου εις Άγιον Γεώργιον Μπετζαλλά Αρχιμανδρίτου π. Ανανίου, του ηγουμένου εν Φχες της Ιορδανίας Αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου, του ηγουμένου εν Ιερά Μονή Ποιμένων – Μπειτσαχούρ Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, του Προισταμένου της εν Ιεροσολύμοις Ρωσικής Αποστολής (Missia) Αρχιμανδρίτου π. Αλεξάνδρου άλλων Ιερέων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Εφημερίου του Προσκυνήματος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εις Ναζαρέτ π. Συμεών, εορτάζοντος, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του διακόνου Αναστασίου, ψάλλοντος του αριστερού ψάλτου του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως κ. Γεωργίου Αλβανού και μετέχοντος ευσεβούς εκκλησιάσματος, μελών της Ελληνικής Παροικίας, Αραβοφώνων Ορθοδόξων και προσκυνητών εξ Ελλάδος, Ρωσίας και Ρουμανίας.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ο επί τριακονταετίαν και πλέον ανακαινίζων την Μονήν γηραιός και ασθενών και νυν αναρρωνύων καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδώρητος εδέχθη την Πατριαρχικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα εις το ηγουμενείον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
eikona
Αρχιμ. Χριστόδουλος Κουτλουμουσιανός: Η τελική κρίση και ο ελάχιστος αδελφός

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, Καθηγούμενος Ι. Μονής Κουτλουμουσίου Η πιο χαρακτηριστική εικόνα της Δευτέρας Παρουσίας είναι εκείνη που μας παρουσιάζει η παραβολή...

Close