Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Μητρόπολη Σπάρτης

Οπως αναφέρει η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, «το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Σπάρτης, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε μνημόσυνο στον μεγάλο συντοπίτη μας Διδάσκαλο, Πέτρο τον Λαμπαδάριο. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, την ανεκτίμητη προσφορά τους στη διάδοση του Χριστιανισμού και στο μαρτυρικό τους τέλος. Επίσης μίλησε για τον Πέτρο Λαμπαδάριο τονίζοντας ότι η μνήμη του δεν θα πρέπει να τιμάται υποτονικά, αλλά είναι επιβεβλημένο να διδάσκεται πανελλαδικά το σπουδαίο του έργο στην ψαλτική και να του αποδίδονται ανάλογες τιμές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αιδ. Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του Πέτρου του Λαμπαδάριου, που βρίσκεται στο πάρκο του Μητροπολιτικού Ναού.

Το απόγευμα της παραμονής, τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας συμμετείχαν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που τελέσθηκε στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στην Κρανάη Γυθείου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η κατάσταση της ψυχής τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο
Που βρίσκεται η ψυχή μέχρι την κοινή Ανάσταση;

Έτσι το ερώτημα «πού θα βρίσκεται η ψυχή μέχρι την κοινή Ανάσταση» μπορεί να απαντηθεί μόνο με αυτό τον τρόπο...

Close