Η ζωή μας ΕΑΛΩ!

Οποίος έχει διαβάσει το βιβλίο του George Orwell, “The big brother”, που γράφηκε λίγο μετά τον β’ παγκόσμιο, θα έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω μας.
H εποχή μας και πάλι μέσα στην πορεία της ιστορίας της, ανάγεται σε μέρες “Αποκάλυψης”. Τούτες τις στιγμές, χρειάζεται να αποδιώξουμε την ημιμάθεια, την απροσεξία, την ανωριμότητα αλλά και την ανευθυνότητα μας.

Οι ανόητες εξυπνάδες με πανικό και το στιλ του ξερόλα περιττεύουν! Οι ώρες χρειάζονται σοβαρότητα, θετική ενέργεια, ελπίδα, δύναμη, πίστη, σύνεση, προσοχή, οξυδέρκεια και στοχευμένες κινήσεις.

Αυτή, η παγκόσμια πανδημική δαιμονική κατάσταση του ιού, εκτός από τους συνανθρώπους μας που μολύνει και σκοτώνει, ισοπεδώνει και εκατομμύρια λαών με επιπλέον νέο-εποχικές αρρώστιες και εμμονές, σε σχέση με την εξαθλίωση και τον αβυσσαλέο περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η πανδημία του ιού ίσως και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει σχεδόν τελειώσει, όμως χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για τα επερχόμενα δεινά τα οποία θα υποστούν οι κοινότητες του πλανήτη.

Εκτός των άλλων αυτή η πανδημία, ανοίγει και τις κερκόπορτες, για ένα δρόμο πάρα πολύ δύσκολο και επώδυνο που έρχεται μπροστά μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς εμείς η κουκίδα του πλανήτη να μείνουμε απ’έξω. Ωστόσο η οικονομική ανέχεια που έχει επέλθει, επιφέρει ένα «Αρμαγεδδώνα» με ασύμμετρα συστημικά,κοινωνιολογικά και ανθρωπολογικά προβλήματα.

Παράλληλα βρίσκεται στο απόγειο της, η αύξηση της ψυχοπαθολογίας και των διαταραχών, όπου με τη σειρά τους επιφέρουν το μηδενισμό και την «από-ιεροποίηση» της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Αυτός, ο από “κέντρα λακτίζειν” πολυμορφικός πόλεμος, εντελώς ευκαιριακά αποσταθεροποιεί τα τετραθέμελα του πλανήτη από άκρη σε άκρη, και γελοιοποιεί ακόμη και τους υποτιθέμενα ισχυρούς ηγέτες θεσμών και κρατών, έχοντας, ως σύμμαχο ακόμη και την τεχνολογία στο σύνολο της, η οποία με τη σειρά της συνδράμει συχνά πυκνά με το αναφερόμενο barcode!

Ο άνθρωπος από πρόσωπο χαρακτηρίζεται ως ένας ” σειριακός αριθμός”. Προς το παρόν για την παρούσα κατάσταση και για το μέλλον, χρειάζεται ενότητα και εντιμότητα όλων μας, μικρών και μεγάλων για να δούμε τι θα κάνουμε.

Δεν περισσεύει κανείς!

Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτό το ξεπερασμένο τέχνασμα,, ύπουλης και σατανικής μηχανορραφίας ενός πεθαμένου και αποτυχημένου «Μακιαβελισμού» «διαίρει και βασίλευε».

-Εάλω η πόλις!
-Εάλω η ζωή!
-Εάλω ο πολιτισμός!
-Εάλω η ανθρώπινη αξία μας!

Σε αυτόν το ασύμμετρο αλαλαγμό χάνονται άνθρωποι με ένα γιατί; Φτάνει πια σε αυτόν το τόπο. Αρκετά έχει πονέσει και χάσει. Η εσωτερική κραυγή μας και η κάθε κραυγή συμπορεύεται με τον ανθρώπινο αλαλαγμό και πόνο του κάθε ανθρώπου. Όλοι μαζί, με τη δική σου κραυγή, να είναι επιτέλους δυνατή και ζώπυρη, ώστε να φτάσει στα σύμπαντα και τις σφαίρες του Θεού και να μας ακούσει.

Η γέννηση του Χριστού στις καρδιές μας, θα συμπορεύσει το πάθος και το σταυρό μας, για να αναστηθούμε στη συνέχεια μαζί του. Το φως από τον αστέρα της γεννήσεως που σε λίγο θα γιορτάσουμε, θα είναι το προσωπικό μας ελπιδοφόρο φώς, για να βλέπουμε προς το δύσκολο μέλλον που έρχεται.

Φώναξε το δικό σου: «Ηλί Ηλί λαμά σαβαχθανί». Μετά περιμένει η Ανάσταση. Το πένθος του σταυρού, θα μετατραπεί σε ανάσταση. Ο Χριστός θα είναι νικητής στο τέλος, γιατί απλά κατατρόπωσε το θάνατο.
Τον εξευτέλισε! Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, μάλλον δεν έχει επίγνωση, στοιχειώδους ανθρώπινης νοήσεως. Μάλλον δεν ξέρει γιατί κάνει σεργιάνι από αυτό τον πρόσκαιρο κόσμο.
Εγώ επιμένω να εύχομαι. Καλό Δεκέμβρη του 2020 ίσως αξέχαστο.

Καλά Χριστούγεννα!

 π. Δημητρίου Παπαδάκη εφημερίου Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Ευφημίας Νέας  Χαλκηδόνας Αθηνών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κ. Χατζηδάκης: ”Τέλος στη «φάμπρικα» με τα ιδιωτικά εκκλησάκια”

Τέλος στη «φάμπρικα» ανέγερσης

Close