Η ημερομηνία-ορόσημο για την Ελλάδα – Τι θα αναγγείλει ο Ν.Τραμπ και γιατί θα εκκινήσει παγκόσμιες αλλαγές

Σαρωτικές αλλαγές με παγκόσμιες προεκτάσεις θα λάβουν χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, θα υπογράψει διατάγματα με τα οποία μειώνεται ο ρόλος των ΗΠΑ στους παγκόσμιους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων ΟΗΕ και ΔΝΤ.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Ν.Τ. στις 6 Φεβρουαρίου, θα καθοριστεί ουσιαστικά ο νέος ρόλος που θα κληθεί να παίξει το Δ.Ν.Τ. επί προεδρίας Ν.Τραμπ.

Ουσιαστικά θα αποφασισθεί αν θα υπάρξει και σε τι εύρος εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα και στην Ευρώπη γενικότερα.

Πληροφορίες λένε πως ΔΝΤ τέλος για την Ευρώπη.

Όλα αυτά εντάσσονται στην νέα γεωπολιτική αναδίπλωσης και απομονωτισμού των ΗΠΑ και ερμηνεύονται ως πρόθεση για περιορισμό της εμπλοκής των Αμερικανών και στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Τα πράγματα περιπλέκονται γιατί θα πρέπει ορισμένα κοινοβούλια να ψηφίσουν για να ξεκαθαρίσει η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Όποια κι αν είναι η εξέλιξη θεωρείται κακή για την Ελλάδα γιατί θα καθυστερήσει η αξιολόγηση και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%ce%b7-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bf%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84.html#ixzz4WxC2KuPI

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας έλεγε για όλα που γίνονται σήμερα - video
Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας: «Χριστόδουλος βγαίνει κάθε 500 χρόνια και αν..», ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστική ομιλία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιου Κατερίνα (προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής),πνευματικού τέκνου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Close