Η καθιστική ζωή σκοτώνει!

Η μείωση του χρόνου που κάθεστε στην εργασία σας, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας, οδηγώντας μακροπρόθεσμα στην επιμήκυνση της ζωής.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας για την Πρόληψη και την Υγεία και του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, μελέτησαν 317 εργαζομένους σε 19 γραφεία στη Δανία και τη Γροιλανδία, τους οποίους κατέταξαν τυχαία σε ομάδες ελέγχου.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν περιελάμβαναν αλλαγές του περιβάλλοντος του γραφείου, διαλέξεις και εργαστήρια, ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν γραφεία στα οποία στέκονταν και όρθιοι.
Φορώντας στους συμμετέχοντες επιταχυνσιόμετρο, οι ερευνητές μέτρησαν τα αποτελέσματα σε μια εβδομάδα πέντε εργάσιμων ημερών.

Μετά από ένα μήνα, οι συμμετέχοντες στην ομάδα παρέμβασης κάθισαν για 71 λεπτά λιγότερο σε εργάσιμη ημέρα 8 ωρών, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου. Μετά από 3 μήνες ο χρόνος μειώθηκε σε 48 λεπτά.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ο αριθμός των βημάτων ανά εργάσιμη ώρα ήταν 7% υψηλότερος στον ένα μήνα και 8% υψηλότερος στους 3 μήνες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 0,61το ποσοστό σωματικού λίπους.

Ο ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, καθηγητής Janne Tolstrup, σχολίασε ότι η μείωση του χρόνου παραμονής σε καθιστή θέση κατά 71 λεπτά την ημέρα και η αύξηση των διαλειμμάτων μπορεί να συνδέεται με μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, διαβήτη και πρόωρου θανάτου.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Epidemiology.
Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Παΐσιος: Aν δεν μιλούν οι Αγιορείτες τότε ποιος θα μιλήσει; 
Ατέλειωτα είναι τα βάσανα του κόσμου

Μια γενική αποσύνθεση, οικογένειες, μικροί-μεγάλοι.

Close