Η Κιβωτός κοντά στους ακρίτες

Στις εσχατιές της Ελλάδας, στο Πωγώνι της Ηπείρου, σε έναν τόπο που η νεολαία εγκατέλειψε, λάμπει ένας νέος φάρος ελπίδας, το παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου.
Στον ξενώνα του π. Αντωνίου φιλοξενούνται 30 παιδιά και νέοι, που έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό, εκπαίδευση και αγάπη. Οι εγκαταστάσεις στο χωριό των ελληνοαλβανικών συνόρων έχουν λειτουργήσει ευεργετικά και για την αναγέννηση της περιοχής.

Το σχολείο, που παρέμενε για χρόνια κλειστό -ελλείψει μαθητών-, άνοιξε και πάλι. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα μαθαίνουν την αγροτική ζωή, συνεχίζοντας την παράδοση που οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής απέρριψαν στρεφόμενοι σε άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε εδώ: Ιεραρχία Εκκλησίας Ελλάδος: Σημαντικά θέματα επί τάπητος
Στην Κιβωτό της Πωγωνιανής τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν ντομάτες και πιπεριές, να φτιάχνουν τυρί και μέλι, και έτσι αποκτούν εφόδια. Η δραστηριοποίηση της Κιβωτού δίνει ευρύτερη δυναμική στην περιοχή, καθώς το Πωγώνι, από ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, μετατρέπεται σε έναν πρότυπο οικισμό που σφύζει από νιάτα, ζωή και νέες προοπτικές.

http://www.vimaorthodoxias.gr/nea/i-kivotos-konta-stous-akrites/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
panagia-ierosolymitissa
Πήγα να προσκυνήσω την Παναγία και ήταν το χεράκι Της πολύ ζεστό

Γερόντισσα Μακρίνα Βασσοπούλου Γι’ αύτό σάς λέω, είναι πολύ ζωντανή ή Παναγία μας. Άλλη φορά, ένα βράδυ ήρθε μία κυρία...

Close