Η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους

Υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους τάχθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ.

«Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησιάς γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. «Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησιάς είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων» πρόσθεσε σημειώνοντας πάντως ότι μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε υπέρ του διαχωρισμού λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πάνω από δέκα χιλιάδες πιστοί έχουν προσκυνήσει τον θαυματουργό Τίμιο Σταυρό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά

Πάνω από δέκα χιλιάδες πιστοί έχουν προσέλθει από την Τετάρτη το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Close