Η Μακεδονία αναβαθμίζεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο του Πλανήτη

 

Δεν είναι μόνο το Ιράν και η Μέση Ανατολή, δεν είναι μόνο η Β. Κορέα ή ο Αρκτικός κύκλος , είναι και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Κρίσιμο Σημείο.

Η Μακεδονία τους «ανακατεύει τα νερά» δηλαδή τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών γιατί δεν θέλουν τα ΦΩΤΑ της δηλ. τις ιστορικές αλήθειες της.

Να γιατί ξαφνικά τόσο σφίξιμο για την ονομασία!!

Ο Γερμανικός τύπος παραμιλάει για τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση από τις ΗΠΑ για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία των Σκοπίων.

Δεκέμβριος του 2017

Μεσουρανεί στην επικαιρότητα η επίσκεψη στην Αθήνα και στην Θράκη του τούρκου προέδρου.

Άραγε ο κ. Ερντογάν δεν συζήτησε με την Ελληνική Κυβέρνηση το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream από την Δυτική Θράκη και την Μακεδονία;

Πιθανώς να τους διαμήνυσε ότι ο ρωσοτουρκικός αγωγός πάει να ολοκληρωθεί στην Μαύρη Θάλασσα και σε λίγο καταφτάνει στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αν. Θράκη , έτοιμος να διοχετεύσει ανταγωνιστικό φ.α στην Ευρώπη δια μέσου του νότιου διαδρόμου.

« Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που αφορούν και τις δύο γραμμές του αγωγού και αντιστοιχούν στο 38% του συνολικού μήκους του αγωγού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνοντας ότι «η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χρονικό εκείνο διάστημα της επίσκεψης του κ. Ερντογάν Αμερικάνος αξιωματούχος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντίθετες στην πιθανότητα της διέλευσης του εν λόγω αγωγού από την Ελληνική Θράκη – ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ- Σκόπια – Αλβανία ( ο κλάδος προς Ιταλία) και Σερβία( κλάδος προς την Αυστρία- Γερμανία) και μάλιστα τόνισε ότι όποιες χώρες συνεργαστούν με τον Turkish Stream θα έχουν κυρώσεις.

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ. »  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)

Ένας ισχυρός λόγος με τον οποίο θα μπορούν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τον πειρασμό του Turkish Stream είναι να εντάξουν τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας ( βλ. Σκόπια και Αλβανία ) στο ΝΑΤΟ.

Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι όμως το ΑΓΚΑΘΙ στην διαδικασία ένταξης της χώρας.

Για να βγει αυτό το αγκάθι πρέπει να πληγωθεί η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας.

Η Αγιοτόκος Μακεδονία έχει μπερδέψει τούτες τις μέρες τις προθέσεις των ισχυρών της γης.

Η μεν τουρκία φαίνεται να μην θέλει ολοκλήρωση των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να κάνει το δικό της παιχνίδι με τους αγωγούς.

Φυσικά ακολουθεί η Ρωσία να μην θέλει να βγει το αγκάθι της ονομασίας των Σκοπίων για να περάσει στην Ευρώπη ο Turkish Stream που θα τις αποδώσει ενεργειακά οφέλη

Και στο τέλος η Γερμανία αναλογίζεται αν ο ΤΑΡ στον νότιο διάδρομο είναι ικανός να της εξασφαλίσει ανταγωνιστικές τιμές φυσικού αερίου.

Ο ένας πιέζει τον άλλο και στην μέση έχουν την Μακεδονία μας και την εξαθλιωμένη από τα μνημόνια Ελλάδα.

Λέτε η ονομασία που θέλουν να δώσουν κάποιοι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΝΟΙ στην Μακεδονία μας βοηθάει τα δεκαετή Ελληνικά ομόλογα να γίνονται ανάρπαστα ετούτες τις μέρες και ανοίγει Παραθύρια για ανάπτυξη ;

Η εικονικότητα της γεω-οικονομίας σε όλο της το μεγαλείο.

Το πάρε- δώσε με αντίκρισμα τον πολλών χιλιάδων ετών ιστορικό θησαυρό της Μακεδονίας;

Αν η Ελλάδα δεν είχε τον δυσβάστακτο κάματο των μνημονίων θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Να γιατί μας έφεραν τα μνημόνια …για να μας έχουν όλοι του χεριού τους, ο καθείς ανάλογα με τα συμφέροντα του.

Και τώρα τι;

Οι ισχυροί παίκτες του πλανήτη κοιτάζονται στα μάτια σαν τα αρπακτικά με οπτικό ορίζοντα την στενή αυτή λωρίδα της ΓΗΣ που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Είναι η κρίσιμη στιγμή να δρομολογήσουν παιχνίδια μέσω των περιφερειακών παικτών της περιοχής μας.

Ονόματα δεν λέμε διότι κάθε μέρα τους συναντούμε στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Βόρειο Ήπειρο.

Φαίνεται ότι σύντομα η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα ανακατέψει τα νερά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και θα φέρει μακροχρόνιες γεωπολιτικές παθήσεις στην επιφάνεια.

Η πλοκή των συμφερόντων είναι τόσο ισχυρή που τελικά το ψευτο- οικοδόμημα από τούβλα σαν χαλβά θα διασαλευθεί.

Τελειώνοντας

Όποιος παίζει με το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ παίζει με την ίδια την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, μη γένοιτο και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της στον ΑΘΩΝΑ που είναι η ζωτική καρδιά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Τα υπόλοιπα σύντομα στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Να παρακαλούμε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να μας φωτίζει και να μας ενώνει σαν ΕΘΝΟΣ γιατί μας έμπλεξαν άσχημα.

Ας δούμε κάποια στιγμή τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ- ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ στις ρημαγμένες ζωές μας.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητέρα και κόρη, μια ξεχωριστή σχέση
Μητέρα και κόρη, μια ξεχωριστή σχέση

Από τη στιγμή που η κόρη σας γεννήθηκε το ξέρατε: η ζωή σας δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Close