Η μεγάλη ανατροπή έχει συντελεστεί – Πανικός στην Άγκυρα

Η κατάσταση στη Συρία έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε σχέση με το ρόλο που επιδιώκει να παίξει η Τουρκία, δηλαδή να καταστρέψει τις διοικητικές και στρατιωτικές δομές που έχουν δημιουργήσει από το 2011 οι Κούρδοι στα τρία καντόνια του Τζεζίρε, του Κομπάνι και του Αφρίν και σε άλλες αυτοδιοικούμενες περιοχές, όπως αυτή της Ιεράπολης.

Από χθες ο στρατός της Συρίας, με την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων και της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, προήλασε νοτίως της αλ Μπαμπ, που κατέχουν δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία, και έφθασε μέχρι τις περιοχές που ελέγχουν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), η ραχοκοκαλιά των οποίων είναι οι Κούρδοι του YPG.

Την εξέλιξη προσπάθησε να αποτρέψει η Τουρκία διά των μισθοφόρων της (ΕΣΣ), πλην όμως δεν κατάφεραν τίποτα. Την ίδια μέρα η Τουρκία ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην περιοχή που κατέχει στην περιοχή Τζαραμπλούζ – αλ Μπαμπ, ενώ έβαλε με πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του SDF στην Αρίμα.

Επίσης, την ίδια μέρα, Καθαρή Δευτέρα για μας τους χριστιανούς, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, επισκεπτόταν τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, πιθανόν για να τους ενημερώσει για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας.

Και πάλι την ίδια μέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογντάνοφ, δήλωνε από τη Μόσχα ότι η Ρωσία θέλει να συμμετέχουν οι Κούρδοι της Συρίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που άρχισαν μετά από διακοπή δέκα μηνών στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σημειωτέον ότι η δήλωση αυτή γίνεται λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, η οποία διεξάγεται εσπευσμένα, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς, ακριβώς για να προλάβει η Τουρκία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Κούρδων της Συρίας.

Τέλος, και πάλι την ίδια μέρα που οι Έλληνες πετούσαν… χαρταετούς και προσπαθούσαν να αναλύσουν τις δηλώσεις του Ν. Κοτζιά για κόκκινες γραμμές, του Π. Καμμένου για το πώς θα φύγουν οι Τούρκοι αν πατήσουν σε ελληνικό έδαφος και του Τσαβούσογλου που έλεγε ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση (ποιος άραγε;) του συνιστά να μην δίνει σημασία στις δηλώσεις του Καμμένου, γιατί λίγο πολύ δεν ξέρει τι λέει, οι Αμερικανοί δημοσίευαν φωτογραφία οχήματος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, με την αμερικανική σημαία, με την εξής επισήμανση: Image purporting to show US forces on demarcation line between the SDF and Turkish backed forces in Manbij – πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί λένε στην Τουρκία να μην τολμήσει να επιτεθεί στην Ιεράπολη/Μένπετζ, όπως προτρέπουν τον Ερντογάν να κάνει διάφοροι θερμοκέφαλοι σύμβουλοί του.

Οι Αμερικανοί την ίδια μέρα δημοσίευσαν σε επίσημες ιστοσελίδες του στρατού των ΗΠΑ φωτογραφίες με φορτηγά που μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα που έδωσε ως βοήθεια ο αμερικανικός στρατός στους Κούρδους του YPG.

Υ.Γ.: Διερευνώνται οι αιτίες που οι υπεύθυνοι του SDF, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι κατόπιν συνεννόησης με το στρατό της Συρίας αποκατέστησαν επικοινωνία, άρα ένωσαν την αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ιεράπολης,* στη συνέχεια την αφαίρεσαν από την επίσημη ιστοσελίδα τους. Το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε!

pontos-news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Επιστήμονες προτείνουν: «Ξεχάστε τα Viagra και φάτε σαν Έλληνες»
Η κρητική διατροφή του 1960 «ασπίδα» για τον ανθρώπινο οργανισμό

Το καλύτερο «φάρμακο» στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη των ασθενειών είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960.

Close