Η μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Κοντά στην ιστορική πόλη της Ανδρούσης και στα χωριά Καλογερόρραχη και Ελληνοεκκλησιά, υπάρχει βυζαντινός Ναός, κτίσμα του 12ου μ.Χ. αιώνος, αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Ζωοδόχο Πηγή (SANTA MARIE), που τελικά στο στόμα του λαού και χάριν ευφωνίας έγινε Σία, έπειτα Σιαμαρία και τέλος Σαμαρίνα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ότι ήταν αφιερωμένος στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία. Η Ιερά Μονή Σαμαρίνας, που ήταν από την ίδρυσή της γυναικείο μοναστήρι, είναι χωρίς μοναχές από αιώνων και πλέον αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Υπό την εκδοχή της αφιερώσεως στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών( Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας ) 14 Ἀπριλίου 2019, τελέσθηκε πανηγυρικά και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, η Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πλαισιουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Καθηγούμενο της Μονής Βουλκάνου και άλλους πατέρες της Μονής.

  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Παΐσιος - Μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει & το Βορειοηπειρωτικό
Εκοιμήθη η νύφη του Αγίου Παΐσιου

Εκοιμήθη η νύφη του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτου, Ναταλία Εζνεπίδη, η οποία είχε υπανδρευθεί τον αδελφό του Αγίου, ονόματι Ραφαήλ. Η...

Close