Η οικονομική κρίση χτύπησε… το ISIS! Απλήρωτοι οι τζιχαντιστές

Οι τρομοκράτες είναι απλήρωτοι εδώ και εβδομάδες

Η οικονομική κρίση στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχώς επιδεινώνεται με συνέπειες στις τσέπες των τζιχαντιστών που πεθαίνουν για το… τίποτα.

Καίριο πλήγμα στα οικονομικά του φέρεται να έχει δεχθεί το Ισλαμικό Κράτος από την επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία, όπως αποδεικνύεται και από τις εξελίξεις στη Μοσούλη, όπου, σύμφωνα με ομολογίες, οι τζιχαντιστές που υπερασπίζονται την πόλη του Ιράκ, έχουν να πληρωθούν εδώ και πολλές εβδομάδες, καθώς η ηγεσία της οργάνωσης προφανώς δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους λαμβάνουν το ποσό των 350 δολαρίων κάθε μήνα, όπως αναφέρουν πηγές από το Ιράκ, προσκείμενες στην ισλαμιστική οργάνωση.
Η έλλειψη χρημάτων έχει υποχρεώσει την ηγεσία των τρομοκρατών να καταστρώσει σχέδια για την ανεύρεση πόρων, με διάφορους τρόπους και σε όλον τον κόσμο.
Η οικονομική κρίση στο Ισλαμικό Κράτος προήλθε μετά τον βομβαρδισμό των κονβόι βυτιοφόρων που μετέφεραν πετρέλαιο, ή ακόμη και τον περιορισμό της συνεργασίας με την Τουρκία και το περιβάλλον του Ερντογάν, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Ιράκ.
Οι σουνίτες εξτρεμιστές έχουν καταλάβει τη Μοσούλη από τον Ιούνιο του 2014 και έχουν επιβάλει τον θεοκρατικό νόμο της Σαρία, τον οποίο εφαρμόζουν στη σκληρότερη μορφή του.

τηλεγραφημα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.