Η Ομολογία Πίστεως σήμερα

Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν η διαφθορά, ο άκρατος υλισμός, ο κυνισμός, η ολιγοπιστία, η αθεία και ένα σωρό άλλες παρεκτροπές, η μειοψηφία των ευσεβών, ορθοδόξων χριστιανών έρχεται μοιραίως αντιμέτωπη με την λοιδορία και την απαξίωση. Ο κάθε χριστιανός έχει να αντιμετωπίσει τον εχθρικό κοινωνικό περίγυρό του. Έχει να άντιμετωπίσει, επιπροσθέτως, τον – χαμηλής έντασης (προς το παρόν) – διωγμό της Πίστης του.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, ο πιστός πρέπει να έχει το θάρρος και το θράσος να ομολογεί δημοσίως και σε κάθε ευκαιρία την ορθόδοξη πίστη του· να ομολογεί την συστράτευσή του με τον Σωτήρα Ιησού Χριστό. Σε αντίθετη περίπτωση, εκτός του ότι διαπράττει αμαρτία, δίνει περισσότερο χώρο στην εκκοσμικευμένη σαπίλα να απλωθεί και να αλώσει κι άλλες ψυχές που θα μπορούσαν με την ομολογία Πίστης του καθενός μας να σωθούν. Η ντροπή στην ομολογία πίστης ισοδυναμεί με άρνηση και εμπαιγμό του Χριστού.

Όπως άκριβώς συμβαίνει και με την ντροπή που αισθανόμαστε πριν η κατά την διάρκεια της εξομολόγησης στον πνευματικό μας. Η υπέρβαση της ντροπής αποτελεί μια ακόμα μεγαλειώδη νίκη κατά του αντιδίκου κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος η ομολογία πίστεως να γίνεται συχνότερα σε εποχές σκότους όπως η δική μας.

Είναι τραγικό και λυπηρό να βλέπεις δημόσια πρόσωπα να μιλούν με κομπασμό για ένα σωρό άλλα πράγματα, αλλά να ντρέπονται να μιλήσουν για την ορθόδοξη πίστη τους. Επίκαιρο παράδειγμα οι Ολυμπιονίκες μας. Μίλησαν για οικογένεια, φίλους, προσωπικούς αγώνες, αλλά κανείς τους δεν αναφέρθηκε μπροστά στις καμερες στην δύναμη που έλαβαν από τον Χριστό και την πίστη τους προς Αυτόν.

Θα αναρωτηθεί κάποιος· μα είσαι τόσο σίγουρος ότι οι ολυμπιονίκες μας πιστεύουν; Ναι· θεωρώ ότι πιστεύουν. Είναι αδύνατον να μην έκαναν έστω μία προσευχή στον Ύψιστο στην προσπάθειά τους για πρωταθλητισμό. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ δημόσια πρόσωπα να μιλήσουν για Πίστη.

Φοβάμαι, όμως, ότι τα δημόσια πρόσωπα προκειμένου να τα έχουν καλά με το σάπιο κατεστημένο, αποκρύπτουν την ορθόδοξη πίστη τους. Αν ντρέπονται για τον Χριστό, τότε και Αυτός δεν θα τους αναγνωρίσει στο βήμα της Τελικής Κρίσεως.

Τόσο απλά.

greekorthodoxagon.wordpress.com

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
H Κατερίνα Στεφανίδη στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ
Επίθεση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» στην χρυσή ολυμπιονίκη μας Κατερίνα Στεφανίδη

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μιλώντας την Κυριακή στον ΑΝΤ1, ανέφερε μεταξύ άλλων χωρίς να κατονομάζει την “Αυγή”

Close