Η ορθόδοξη χριστιανική νεολαία της Ελλάδας αντιστέκεται! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 47 ΜΑΘΗΤΩΝ!

Όταν οι μαθητές, η νεολαία μας, παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας, ήθους, πίστεως στα ιδανικά και τίς αξίες της πατρίδας μας, οφείλουμε σεβασμό και συμπόρευση. Να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους και ας παραδειγματιστουμε…
Για όσους ζητάνε πράξεις, οι 47 μαθητές του σχολείου τής ιστορικής Γραβιάς δείχνουν τόν δρόμο.
Η επιστολή αποτελεί πρωτοβουλία τού 17χρονου μαθητή Τζόνι Χρίστοβ, από τό λύκειο Γραβιάς.
47 επιστολές μαθητών του γυμνασίου-λυκειου Γραβιάς, Φωκίδας προς το υπουργείο παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων.
Η ορθόδοξη χριστιανική νεολαία της Ελλάδας ΕΧΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΙ
Η νέα γενιά ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ούτε ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ. ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.

***
Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι 1571
Γραβιά Φωκίδας 14 Οκτωβρίου 2017
Αξιότιμε κύριε υπουργέ
Ονομάζομαι……………….και είμαι μαθητής/μαθήτρια τής……… τάξης του………… Γραβιάς στο νομό Φωκίδας.
Ο λόγος που σας γράφω την επιστολή αυτή, αφορά το μάθημα των θρησκευτικών το οποίο καλουμαστε να διδαχτούμε εμείς οι μαθητές τής Γ’ λυκείου, αλλά και οι μικρότεροι μαθητές του δημοτικού σχολείου και συγκεκριμένα των τάξεων Γ’ και Δ’.
Στο “φάκελο τού μαθητή” τής Γ’ λυκείου δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και παράδοση όπως προβλέπει το άρθρο 1παρ.1 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο, ή ελληνική πολιτεία οφείλει να παρέχει σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του μαθητή. Τά κεφάλαια που εμπεριέχονται αφορούν στο κεφάλαιο 1: Διλήμματα: 1) Επιστήμη 2) Τεχνολογία 3) Γενετική 4) Οικολογία.
Στο 2ο κεφάλαιο: Όραμα: 1) Ειρήνη 2) Δικαιοσύνη 3) Ευτυχία 4) Μεταμόρφωση.
Στο κεφάλαιο 3: Προκλήσεις: 1) Πλούτος 2) Εργασία 3) Συμβίωση 4) Επανάσταση.
Πράγματι Κύριε υπουργέ, καταλαβαίνω πως όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με σκοπό ο μαθητής να έρθει σέ επαφή με πιο σύγχρονα θέματα όπως”Γενετική, Οικολογία”και όχι με τά πεπαλαιωμένα για κάποιους θέματα των θρησκευτικών όπως”Ορθόδοξος χριστιανισμός, εκκλησία, αγάπη…κλπ” . Όμως, κύριε υπουργέ, ή όχι και τόσο συναρπαστική για κάποιους ορθοδοξία και αληθινή πίστη ήταν αυτή που σέ συνδυασμό με τά ήθη και τα έθιμα μας κράτησε ενωμένο τό λαό μας τά 400 χρόνια σκλαβιάς από τόν ζυγό των Οθωμανών ισλαμιστών Τούρκων.
Επιπλέον κύριε υπουργέ υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα. Τό νέο βιβλίο θρησκευτικών τής Δ’ δημοτικού περιέχει αμέτρητες αναφορές στον μουσουλμανισμό. Εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα. Τά παιδιά ηλικίας 9-10 ετών πού φοιτούν στην Δ’ δημοτικού είναι ικανά να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τίς πολύ μεγάλες διαφορές των θρησκευτικών και να καταλάβουν ότι κάποιες θρησκείες όπως το ισλάμ, έχουν ακραίες θέσεις; Μήπως όλο αυτό είναι μια προσπάθεια να περάσουν υπόγεια αλλόθρησκα μηνύματα και να προωθήσουν τον ισλαμισμό στα ελληνόπουλα; Κάτι επίσης βλάσφημο, δίχως σεβασμό στην επίσημη θρησκεία του κράτους σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι η εμφάνιση της Θεοτόκου Παναγίας μας και τού Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την μορφή Ινδιάνων. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και χτίζονται τα θεμέλια της πανθρησκειας και τού συγκριτισμου.
Ειδικότερα στην ηλικία στην οποία απευθύνεται και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κλονισμού τής πίστεως καθώς τα παιδιά αρχίζουν να διδάσκονται Τόν Χριστό μας σέ κάποια αρχέγονη μορφή πού συναντάται ούτε λίγο ούτε πολύ σέ όλες τις θρησκείες και πολιτισμούς. Εν ολίγοις πρόκειται για εμπαιγμό τής ορθοδοξίας, παραποίηση της Θεοτόκου και τού Κυρίου, αλλά και περιφρόνηση της βυζαντινής μας Αγιογραφίας την οποία παρέκαμψαν επιδεικτικά οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να παρουσιάσουν το ζωγραφικό έργο του παπικού κληρικού John Giualiani από τίς ΗΠΑ ο οποίος αναφέρεται στην ινδιάνικη φυλή των Τσεγιεν. Επειδή με τά παρόντα βιβλία θρησκευτικών δεν μαθαίνουν οι μαθητές ούτε τά στοιχειώδη για τόν ορθόδοξο χριστιανισμό, επικροτω και στηρίζω την επιστροφή των ακατάλληλων φακέλων μαθητών τών θρησκευτικών εγχειριδίων στο υπουργείο και ΖΗΤΩ:
1) Την απόσυρση των παράνομων και ακατάλληλων θρησκευτικών εγχειριδίων από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
2) Την επιστροφή στην διδασκαλία των παλαιών θρησκευτικών εγχειριδίων (αυτών και όσων δεν επέφεραν αρνητικές επιδράσεις) δοκιμασμένων και αποδεκτών από τους ορθόδοξους χριστιανούς.
3) Όσοι φάκελοι μαθητών-εγχειριδια θρησκευτικών, επεστράφησαν ή θα επιστραφούν στο υπουργείο να μην αποτελέσουν μέσο αξιολόγησης των μαθητών.
Με απόλυτο σεβασμό
Ο/Η Μαθητής ή Μαθήτρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πώς ζει η μοναχή Φεβρωνία(Ναταλία Λιονάκη) στην Αφρική – Δείτε τις φωτογραφίες

Εδώ και λίγο καιρό η Ελληνίδα ηθοποιός είναι και επίσημα πλέον μοναχή. Το όνομά της είναι μοναχή Φεβρωνία και όπως...

Close