Η Πανήγυρις του Ιερού μετοχίου Αναλήψεως Βύρωνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, χοροστατούντος του σεβαστού Γέροντος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη κ Εφραίμ, και με την ευκαιρία της εορτής της Ανάληψης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, εψάλη το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαϊου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Βύρωνα, Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. και έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως στον προαύλειο χώρο του Μετοχίου καθώς και η ευλόγηση της αρτοκλασίας.

Κατά την ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην οσιακή μόρφή του Γέροντος Ιερωνύμου που κατέστησε το μετόχι της Αναλήψεως μία όαση λατρείας για όλο το λεκανοπέδιο καθώς επίσης και στον ενεργό ρόλο που είχαν πάντα τα αγιορείτικα μετόχια στην πνευματική ζωή των πιστών. Αναφέρθηκε επίσης στο Γέροντα Αιμιλιανό αποκαλώντας τον ένα «ζωντανό Άγιο» της εποχής μας. Μετά έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιερού μετοχίου.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου τελέσθηκε ο Όρθρος καί η Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο μοναχικό τυπικό και το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο οποίος και αυτός είχε χρηματίσει για 14 χρόνια ως Οικονόμος του μετοχίου.

Ελάμπρυναν τους χορούς πλήθος ψαλτών χοραρχούντος του μεν δεξιού χορού ο καθηγητής κ Αθανάσιος Βουρλής, στον δε αριστερό ήταν ο κ. Γιώργος Ντόβολος.

       

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Θεός έχει φτιάξει τον άνθρωπο για να είναι ελεύθερος

Λέγει ωραιότατα ο σοφός Σειράχ στην Παλαιά Διαθήκη: «Παρέδωκέ σοι ο Θεός», έβαλε μπροστά σου ο Θεός, «πυρ και ύδωρ»,...

Close