Η Παναγία της Βηθλεεμίτισσας στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα

Με την ευλογίαν του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄ εφιλοτεχνίθη εις την Ιεράν Μονήν Δαμάστας αντίγραφον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηθλεεμιτίσσης.
Η κυρία Εφέστιος Εινόνα της Παναγίας ευρίσκεται εις τον Ιερόν Ναόν της Γεννήσεως του Χριστού εν Βηθλεέμ, έξωθεν του Αγίου Σπηλαίου της Γεννήσεως.

Η Ιερά Εικόνα της Βηθλεεμιτίσσης θα μεταφερθεί εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αναργύρων – Μετόχιον του Παναγίου Τάφου, επί της οδού Ερεχθέως 18, εις την Πλάκαν, το Σάββατον 29ην Ιανουαρίου και ώρα 4ην απογευματινήν.

Η υποδοχή θα γίνει εις την είσοδον της Εξαρχίας, θα λιτανευθεί πέριξ του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων και εν συνεχεία θα ψαλλεί ο Εσπερινός και η Παράκλησις εις την Παναγίαν την Βηθλεεμίτισσαν. Ακολούθως θα ενθρονισθεί εις περικαλλή προσκυνητάριον και θα παραμείνει εσαεί εις την Εξαρχίαν του Παναγίου Τάφου, διά να αποτελεί τον ορατόν σύνδεσμον της Εξαρχίας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αναργύρων θα τελείται καθημερινώς Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ώρα ενάρξεως του Όρθρου 5:30 πρωινήν και πέρας Θείας Λειτουργίας 7:30 πρωινήν. Το απόγευμα και ώρα 4ην θα τελείται ο

Εσπερινός και η Παράκλησις εις την Παναγίαν την Βηθλεεμίτισσαν.

Τας Κυριακάς ο Όρθρος αρχίζει την 6:30 πρωινήν και η Θεία Λειτουργία τελειώνει περί την 10ην πρωινήν. Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων είναι ανοικτός καθημερινώς και από ώραν 5:30ην πρωινήν έως 6ην βραδινήν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
H πολλή τηλεόραση βλάπτει τον εγκέφαλο
4+1 τρόποι για να σκοτώσεις τα…εγκεφαλικά σου κύτταρα

Σε αντίθεση με την πεποίθηση που ίσως έχουν οι περισσότεροι, δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός εγκεφαλικών κυττάρων. Σίγουρα, η πλειονότητα των...

Close