Η ποσότητα αρσενικού στο νερό ευθύνεται για καρκίνο της ουροδόχου κύστεως

Η ποσότητα αρσενικού που εμπεριέχεται στο νερό που πίνουμε, ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου της ουροδόχου κύστεως, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν πρόσφατα μια μελέτη για την περιεκτικότητα του νερού σε αρσενικό και την επίδραση αυτού στον άνθρωπο.

Η μελέτη έγινε από κοινού από επιστήμονες της Χιλής, της Αργεντινής και της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.Όπως διαπιστώθηκε, στις περιπτώσεις 128 ασθενών που μελέτησαν, ανάλογες με την περιεκτικότητα του αρσενικού στο νερό που κατανάλωναν ήταν και οι ανωμαλίες που παρουσίαζαν οι καρκίνοι στην ουροδόχο κύστη τους.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Συγκεκριμένα, όπως λένε οι ειδικοί, όσο πιο πολλές χρωμοσωμικές ανωμαλίες υπάρχουν στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, τόσο πιο επιθετικός είναι αυτός και μπορεί ο ασθενής να καταλήξει.

Το αρσενικό, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, έχει επανειλημμένα κριθεί ένοχο για την εμφάνιση καρκίνων, όχι μόνο στην ουροδόχο κύστη αλλά και στα νεφρά, στους πνεύμονες και στο ήπαρ.

Δυστυχώς, όπως λένε οι ειδικοί, είναι ένα δηλητήριο δύσκολο να ανιχνευθεί καθώς είναι άοσμο και άγευστο. Ωστόσο, αν ένα άτομο εκτίθεται πολλά χρόνια σ’ αυτό κινδυνεύει από αργό θάνατο.

Η ασφαλής ποσότητα που μπορεί να εμπεριέχεται στο πόσιμο νερό είναι 10 μικρογραμμάρια/λίτρο. Και όσο πιο μικρή είναι η ποσότητα που περιέχει κάποιο νερό, τόσο πιο ασφαλές είναι αυτό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ι.Μ. Κίτρους: Πανηγύρισε ο πρώτος στην Ελλάδα Ενοριακός Ναός του Αγίου Παϊσίου

Το διήμερο 11-12 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη Νέα Έφεσο Πιερίας

Close