Η πυρηνική και σιδηρά κυρία της μόδας: Anna Wintour!

Η πυρηνική και σιδηρά κυρία της μόδας: Anna Wintour!

Οι επιθυμίες της αποτελούν διαταγές τόσο για τους υπαλλήλους της, όσο για τους λοιπούς της μόδας. Ξέρει καλά να ξεχωρίζει και να επιλέγει το ταλέντο. Αν το εντοπίσει, το αναδεικνύει, αν όχι?? Καλύτερα να μην συμβεί αυτό.

Γεννηθείς στις 3 Νοεμβρίου του 1949. Με σπουδές στο Collegiate School. Η Anna Wintour είναι η αγγλική editor in chief  της αμερικανικής Vogue, θέση την οποία κατέχει από το 1988, όπως επίσης και καλλιτεχνική διευθύντρια του περιοδικού Conde Nast Publications. Σήμα κατατεθέν της, το pageboy bob κούρεμά της και τα μαύρα, μεγάλα γυαλιά ηλίου που φοράει, επιλέγοντας μεταξύ των οίκων Chanel, Feraggamo, Dior και πολλών πολλών άλλων, ανεξαρτήτου ώρα της ημέρας. Κόρη του Καρόλου Wintour, εκδότη του Evening Standard. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της, για τη μόδα και τις τάσεις της, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας της. Δούλεψε στα περιοδικά Harpers & Queen, Viva, House & Garden, άλλοτε ως βοηθός και άλλοτε ως συντάκτης μόδας.  Από την καριέρα της, δεν έλλειψαν οι επικριτές της, που της εξαπέλυσαν βολές, είτε για την προώθηση γουνών βασιζόμενοι στην εκμετάλλευση των ζώων, είτε γιατί μέσω των περιοδικών εστίαζε σε ελιτιστικές απόψεις περί θηλυκότητας και ομορφιάς αντίστοιχα.

O πρώην βοηθός της, Lauren Weisberger, έγραψε το 2003 το best seller «The Devil wears Prada», που αργότερα έγινε ταινία με τον ομώνυμο τίτλο, με πρωταγωνίστρια την Meryl Streep υποδυόμενη την Miranda Priestly. Γεγονός, που όλοι θεώρησαν ότι βασίστηκε στη ζωή και τον χαρακτήρα της Anna Wintour.

Το έντυπο του Forbes αναφέρει, για τη χρονιά του 2014 που ήταν και από τις πιο επιτυχημένες για την εκδότρια, ότι το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μάιο του ίδιου έτος, μετονόμασε  την αίθουσα της μόδας αλλά και των κοστουμιών,  δίνοντάς της το όνομα «The Anna Wintour Costume Center». Στο 16ο Γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου, που παραθέτει κάθε χρόνο, η εκδότρια συγκέντρωσε 137.000.000 δολάρια, τα οποία και παραχώρησε στο Μουσείο.

Η πυρηνική και σιδηρά κυρία της μόδας: Anna Wintour!

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο και την αφοσίωσή της στη μόδα. Δεν είναι τυχαία εκεί που ήδη βρίσκεται. Δούλεψε ώρες ατέλειωτες, κατακτώντας το ψηλότερο βάθρο της επιτυχίας.

Χριστίνα Τριποδιανάκη,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μάνα

Είχαν περάσει ήδη δύο μήνες που είχε μάθει για την αρρώστια του παιδιού της.

Close