Η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων επιμένει να ονομάζεται «Μακεδονική»

Η σχισματική αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας» των Σκοπίων στην ετήσια συνάντηση του «Αρχιεπισκόπου» με «κληρικούς» και λαϊκούς, διακήρυξε ότι δεν επιθυμεί να αλλάξει το όνομα της «Εκκλησίας» επιμένοντας να αποκαλείται «Μακεδονική», σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.
«Η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ιστορική και νόμιμος διάδοχος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας της Ιουστινιανής Πρώτης, έχει την αξιοπρέπεια της Αρχιεπισκοπής και ονομάζεται Ορθόδοξη Μακεδονική Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας και στην επικοινωνία της ως Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», είπε ο «μητροπολίτης» Τιμόθεος.
Πρόσθεσε ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του «Αρχιεπισκόπου» αναφέρουν ομόφωνα έκκληση για εθνική ενότητα.
«Στέλνουμε, επίσης, μια ειλικρινή έκκληση προσευχής σε όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα για υπεύθυνη προσέγγιση σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας ως μια σύσταση να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε την εθνική και την πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού και ό, τι είναι μακεδονικό», είπε ο «μητροπολίτης» Τιμόθεος.
Η τακτική ετήσια συνάντηση της Αρχιεπισκοπικής Εκκλησιαστικο-Λαϊκής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε στο μοναστηριακό συγκρότημα «Η Γέννηση της Θείας Μητέρας του Θεού» στην Καλίστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Λίντερ».
Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε χρήση του Ήλιου της Βεργίνας στο πάτωμα σκοπιανής εκκλησίας. Η χρήση του συμβόλου απαγορεύεται στους Σκοπιανούς από την ενδιάμεση συμφωνία και συνιστά κατάφωρη παραβίασή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πούτιν σε Τσίπρα – «Σε περιμένω Μόσχα στις 12 Δεκεμβρίου για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση»

Τη 12η Δεκεμβρίου παρέδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ως ημερομηνία συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ούτως...

Close