Η φτώχεια χαλάει τη … νοημοσύνη!

 

Τα παιδιά εύπορων και μορφωμένων γονέων έχουν καλύτερες επιδόσεις στα iq test αλλά και μεγαλύτερο εγκέφαλο από συνομηλίκους τους που προέρχονται από φτωχές οικογένειες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η έρευνα που έγινε σε 1.099 αγόρια και κορίτσια και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience, δείχνει, ότι το κοινωνικό περιβάλλον έχει μεγάλη επιρροή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του εγκεφάλου. Οι διαφορές μεταξύ προνομιιούχων και μη προνομιούχων συνομηλίκων στις ζώνες που αναλαμβάνουν την ομιλία, το διάβασμα, τη μνήμη, την αποφασιστικότητα και την αντίληψη του χώρου ήταν μεγάλες, όπως έδειξαν οι έρευνες με ειδικούς σαρωτές.

Σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Σόουελ, μια από τις συντάκτριες της έρευνας, ιδιαίτερα εμφανείς είναι οι διαφορές στα χαμηλότερα επίπεδα της κατάταξης, όπου το ετήσιο εισόδημα διαμορφώνεται μεταξύ 28.000 και 46.000 ευρώ. Πάντως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εικόνα μπορεί να αναστραφεί, ακόμη και με μικρές βελτιώσεις όπως είναι η τακτική σίτιση στο σχολείο.

lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι μας λέει ο Άγ.Παίσιος για την αδικία προς τον συνάνθρωπο
Είπα σε έναν Ιεχωβά μια φορά,…εσείς δεν έχετε φωτογραφίες στα σπίτια σας;

Σε λίγο άρχισε να ακούγεται μέσα στο δωμάτιο ένας κρότος.

Close