Η φυσική ασπίδα προστασίας ενάντια στη χοληστερίνη

Κι όμως υπάρχει μια τροφή που μειώνει τη χοληστερίνη… Πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή κουζίνα, ενώ προσφέρει και όμορφη γεύση στα φαγητά. Ο λόγος για τα καρότα!

Σε μια έρευνα, μάλιστα, που έγινε πρόσφατα στη Σκωτία βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200 γρ. ωμό καρότο επί τρεις εβδομάδες έριξαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%.

Τα καρότα λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε καροτένια και φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν και να συμπαρασύρουν μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές.

Περισσότερα στο govastileto.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
ΠΑΝΑΓΙΑ
Άνθρωποι και πάθη

Ο ένας αφήνει ελεύθερο το πάθος του να εκδηλώνεται, ο άλλος δεν το αφήνει να εκδηλωθεί και ο τρίτος το...

Close