Η Χαλκίδα υποδέχεται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Η τελετή υποδοχής των ιερών λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου

Η Χαλκίδα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου υποδέχεται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης «Η κατά Χαλκίδα Τοπική Εκκλησία του Χριστού, με ιδιαίτερη χαρά προετοιμάζεται για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Λέσβο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η τελετή υποδοχής των ιερών λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00 το απόγευμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Το Σάββατο θα τελεσθεί στον ιερό ναό η Θεία Λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος , ο οποίος εκείνη την ημέρα συμπληρώνει δεκαεπτά χρόνια από την ημέρα της ενθρονίσεώς του στην καθέδρα της ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας – Ηγούμενος της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στο Αγιο Ορος γράφτηκε ο πάπυρος για την ίδρυση της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας

Πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι παπύρου, πάνω στο οποίο γράφτηκε με ειδικό μελάνι σε αρχαΐζουσα ελληνική το κείμενο που πιστοποιεί...

Close