Θάνος Πλεύρης : Eπιβεβαίωσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά τις γιορτές.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων.

Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο». Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένο».

Ακόμα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έφθασαν στο 70% οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί και στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως είπε, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και στο 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν «self test» το διάστημα των εορτών ώστε να υπάρχει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

Καμανάκι για απολύσεις σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Στο μεταξύ ο υπουργός άφησε ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να απολυθούν από το ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ο κ. Πλεύρης, κληθείς από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που δεν θα εμβολιαστουν, με αφορμή την παράταση του προγράμματος – Γέφυρα που ισχύει για το επόμενο δίμηνο ανέφερε χαρακτηριστικά: “η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί. Ότι αυτό το μέτρο μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Όχι μόνο για την περίοδο που διανύουμε. Εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον, εάν αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες ως υγειονομικό προσωπικό στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι”.

“Άρα, συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης, όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται να μην μπορεί να υπάρξει άλλη παράταση και αναμονή του κράτους, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός είναι προς όφελος της κοινωνίας, άρα όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος”.

“Με τα δεδομένα που έχουμε για την πορεία της πανδημίας, είναι προφανές ότι αυτό το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο για αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει αυτό το τρίμηνο να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ”, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

voria.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο ερχομός του Θεού στη γη και τη zωή μας
Χριστούγεννα σιμώνουνε, μεγάλη εορτή!

«Χριστούγεννα σιμώνουνε, μεγάλη εορτή

Close