Θα πληρώσει η Ελλάς τα σπασμένα ΗΠΑ – Γερμανίας στο Αφγανιστάν;

Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ υπεκφεύγει, χωρίς να δίδει απάντηση σε όσες ερωτήσεις του τίθενται για τον εξευτελισμό που υφίστανται οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Η Άγγελα Μέρκελ ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής της χώρας της ενώ δέχεται πυρά ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές. Η αντιπολίτευσις ζητεί την παραίτηση της κυβερνήσεως (που ούτως ή άλλως θα αλλάξει σε ένα περίπου μήνα που θα γίνουν εκλογές).

Όμως ως αποδιοπομπαίος τράγος προβάλλεται ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στον οποίο καταλογίζεται η πολιτική ευθύνη για εσφαλμένες αποφάσεις. Ο Χάικο Μάας εγκαλείται για την εσφαλμένη εκτίμηση της καταστάσεως και την αποτυχία του υπουργείου να δεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Ταλιμπάν επικρατούσαν.

Αφ’ ετέρου θεωρείται υπεύθυνος για την έλλειψη συντονισμού των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού Γερμανών και Αφγανών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε ΗΠΑ και Γερμανία όπου έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα για τις ευθύνες του ναυαγίου της Δύσεως στο Αφγανιστάν στην Ελλάδα, ο ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με αφορμή την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί να επιρρίψει προκαταβολικώς τις ευθύνες για την επικείμενη προσφυγική κρίση στην Ελλάδα!

Η οποία κατά την λογική της αριστεράς πρέπει να προσέλθει προθύμως σε διεθνή κέντρα αποφάσεων και να πληρώσει τα σπασμένα για τις πολιτικές των Αμερικανών και των Γερμανών. Η ανακοίνωσις του τμήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της δεν λέει λέξη για τους Μπάιντεν – Μέρκελ και επιτίθεται στην Κυβέρνηση για την απόφασή της να φυλάξει τα σύνορα.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητος, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του δείχνει ότι αδιαφορεί για τα εθνικά σύνορα και ασχολείται περισσότερο με τους πιθανούς παρανόμους μετανάστες παρά με τους Έλληνες.

Και τούτο, την στιγμή που η Ελλάς είναι πολύ πιο κοντά στο Αφγανιστάν από ο,τι η Γερμανία. Την στιγμή που η Ελλάς είναι στο στόχαστρο του Πακιστάν και της Τουρκίας, των δύο χωρών δηλαδή που μπορεί να γίνουν ο διάδρομος από την Καμπούλ προς την Ευρώπη (δηλαδή την Ελλάδα). Αυτό βεβαίως σημαίνει αεροπορική μεταφορά επιδόξων μεταναστών από το Καράτσι στην Τουρκία.

Όμως με τέτοιο τρόπο έχουν φθάσει στα σύνορά μας «καραβιές» ολόκληρες από την Ασία και την Αφρική. Τον δρόμο και την μέθοδο τον γνωρίζουν και οι Τούρκοι και οι Πακιστανοί. Και θα διαμορφώσουν τα πράγματα έτσι, ώστε τα «σπασμένα» των δυτικών στο Αφγανιστάν να τα πληρώσει η χώρα μας. Και όλα αυτά, την στιγμή που οι κύριοι υπεύθυνοι, Αμερικανοί και Γερμανοί, αναλίσκονται σε αλληλοκατηγορίες και επιδιώκουν απλώς να μετατοπίσουν τα προβλήματα από τους ώμους τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Γερμανία η αριστερά (η οποία κάποτε πρότεινε τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της Κομμισσιόν) επιδεικνύει λογική που είναι ξένη προς τους Έλληνες ομοιδεάτες της.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη αποτυχία έπειτα από 20 χρόνια ένοπλων επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακος από την Δύση και τον ομοσπονδιακό στρατό (Bundeswehr)» εδήλωσε η επί κεφαλής της γερμανικής αριστεράς, Σουζάνε Χέννιγκ-Βέλσοφ, η οποία ετόνισε: «Είναι ηθικά επιτακτική ανάγκη η ομοσπονδιακή κυβέρνησις να φέρει πίσω τώρα τους Γερμανούς πολίτες από την Καμπούλ. Τώρα πρέπει να γίνει μία μη γραφειοκρατική μαζική εκκένωση. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είναι υπεύθυνος για όλους εκείνους που δεν μπορούν πλέον να σώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους».

Στην Ελλάδα την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοινώσεις για να μας πεί ότι «θα στηρίξει με επιμονή κάθε προσπάθεια στον αγώνα για την ειρήνη, την δημοκρατία, την ενότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική χειραφέτηση του αφγανικού λαού». Ούτε λέξη για τις ευθύνες εκείνων που άφησαν να διαμορφωθεί αυτή η κατάστασις.

Το χειρότερο όμως είναι ότι καταφέρεται κατά της Κυβερνήσεως, επικρίνοντας συγκεκριμένα την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που απεφάσισε το αυτονόητο. Την προστασία των συνόρων μας. Δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη αυτό, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησις εδήλωνε ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα» και άφηνε στρατιές παρανόμων μεταναστών να «λιάζονται» στην Ομόνοια. Και παραμένει αμετανόητος, αφού στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

«Ένας αλλόκοτος “Μυστικός Δείπνος” το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

“Μυστικός Δείπνος” με βασικό μενού Αφγανούς πρόσφυγες και μάλιστα χωρίς Χριστό!

Και πως θα μπορούσε να συμμετέχει άλλως τε Χριστός, όταν σε αυτό το τραπέζι βρισκόντουσαν οι συγκεκριμένοι δώδεκα μαθητές; Δώδεκα ζηλωτές του δόγματος αποτροπής απέναντι σε κάθε κατατρεγμένο,
δώδεκα υποψήφιοι αριστούχοι του μαθήματος καταπάτησης κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου που προστατεύει τους πρόσφυγες.

Ο κύριος Μητσοτάκης και δώδεκα υπουργοί, πολιτικοί προιστάμενοι στρατού και αστυνομίας, στρατηγοί και σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας διαβεβαιώνουν τον Ελληνικό λαό ότι θα κάνουν ο,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα προσφύγων. Εισβολέων όπως τους λένε συχνά. Όχι με προστασία και αλληλεγγύη, όχι με την δίκαιη και πολιτικά ορθή απαίτηση για μοίρασμα της ευθύνης σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, αλλά με κλειστά σύνορα και δυνάμεις αποτροπής.

Δηλαδή με επικίνδυνες για την ζωή των προσφύγων επαναπροωθήσεις στην θάλασσα, με παγίδες θανάτου στον Έβρο, με φράχτες, σειρηνοφόρα οχήματα που τρελαίνουν με την ένταση του ήχου που εκπέμπουν, με εκτοξευτήρες νερού που δεν είναι για να σβήνουν φωτιές, αλλά για να διαλύουν τα σώματα και να σβήνουν τις ελπίδες των ανθρώπων.

Και όλα αυτά –καταλήγει καθησυχαστικά η ανακοίνωση– με ένα κοινό σχέδιο και σε απόλυτη συνεννόηση με την Ευρωπαική Ένωση.

Την Ε.Ε. που αφού χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τον χειμαζόμενο αφγανικό λαό, θα του κλείσει στα μούτρα την πόρτα και θα ζητήσει από τον κύριο Μητσοτάκη να υπερασπιστεί και τα δικά της σύνορα στον ρόλο ενός κανονικού κροκόδειλου αυτή την φορά που στον φράχτη και τις τάφρους της ευρωπαικής ηπείρου θα κυνηγά κατατρεγμένους πρόσφυγες έναντι πινακίου φακής. Και τώρα μιλάμε για το Αφγανιστάν. Για τους ανθρώπους που η απελπισία τους, τους γκρεμίζει από τις ρόδες και τα φτερά των αεροπλάνων. Για τους Αφγανούς πρόσφυγες που μέχρι προχθές η Ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατούσε ώστε να επιστέφονται στην “ασφαλή τους χώρα”.

Όλα αυτά στον επίλογο μιάς καταστροφικής παρουσίας δεκαετιών, μεγάλων δυνάμεων και μικρών κολαούζων στο εσωτερικό της πολύπαθης χώρας –πάντα για το καλό της– μιάς παρουσίας που αφήνει τώρα πίσω της συντρίμμια, κυρίαρχους τους Ταλιμπάν και ακόμη μεγαλύτερο φόβο.

Το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα στηρίξει με επιμονή κάθε προσπάθεια στον αγώνα για την ειρήνη, την δημοκρατία, την ενότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική χειραφέτηση του αφγανικού λαού. Για την ισότητα και τα πλήρη δικαιώματα των Αφγανών γυναικών, των παιδιών, των μειονοτήτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας».

Και για να μην μένουν σε κανέναν αμφιβολίες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπαρατάσσεται στην προσπάθεια διασφαλίσεως των εθνικών συνόρων, η ανακοίνωσις καταλήγει: «Ταυτόχρονα και υπό τις σημερινές συνθήκες θα υπερασπιστούμε το απόλυτο δικαίωμα για την αναγνώριση καθεστώτος ασύλου σε ευρωπαικό έδαφος, σε όσους/ες πολίτες της χώρας αναγκασθούν να την εγκαταλείψουν». Για τα δικαιώματα των Ελλήνων στον τόπο τους, ούτε λέξις!!!!

estianews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρά του

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα

Close