Θα προλάβει η Ελλάδα να αναβαθμιστεί στρατιωτικά; – Aγορά 18 αεροσκαφών rafale

Θα προλάβει η Ελλάδα να αναβαθμιστεί στρατιωτικά ; Ο λόγος της απορίας είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες για αγορά 18 αεροσκαφών rafale απο τη Γαλλία όπως επίσης και πυρομαχικά-πυραύλους-τορπίλες και 2 φρεγάτες(!!) κόστους περίπου 7 με 10 δις ευρώ!
Άραγε ο “φιλοπόλεμος” όπως παρουσιάζεται πρόεδρος της Τουρκίας πως θα αντιδράσει ; Γιατι εάν υποθέσουμε ότι η αγορά απο την Ελλάδα θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα(όπως διαβάσαμε άμεσα) αυτό σημαίνει αναβάθμιση της στρατιωτικής θωράκισης της χώρας σε μεγάλο βαθμό!Όμως ακόμη και άμεσα να γίνονταν κάτι τέτοιο,η εκπαίδευση των πιλότων πάνω στα νέα αεροσκάφη- νέα συστήματα απαιτούν χρόνο!

Ήδη απο χθές Τούρκοι αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν θα αλλάξει με την αγορά των rafale η στρατ.ισορροπία των 2 χωρών ωστόσο θα υπάρχει “πρόβλημα” για την Τουρκία.

Θα αφήσει λοιπόν η Τουρκία(εφόσον σκοπεύει να επιτεθεί) την Ελλάδα να αναβαθμιστεί στρατιωτικά και μάλιστα σε τομείς που μάλλον ήδη αυτή υπερέχει ποιοτικά δηλαδή αεροπορία-ναυτικό και μετά να επιτεθεί ; ήδη τις τελευταίες ώρες διακινούνται απο τουρκικά ΜΜΕ σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στο Καστελλόριζο!
Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα αναπαράγουν δημοσκοπήσεις που έρχονται απο την απέναντι πλευρά(μέσω Γερμανίας) ότι δήθεν το 60% του τουρκικού λαού θέλει ειρηνική επίλυση των προβλημάτων..

Ε,λοιπόν αυτό το ποσοστό ακόμη και αληθινό να είναι ενδέχεται να αλλάξει μετά την πρώτη επίθεση των Τούρκων.. Ας είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ανα πάσα στιγμή με τα ήδη υπάρχοντα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει η χώρα μας.

Δική μου εκτίμηση είναι ότι ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη μέτρηση μιας ένοπλης σύγκρουσης..

Η προάσπιση της πατρίδος μας αποτελεί υπέρτατο καθήκον..

newspull.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος: Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία
Μητροπολίτης Πειραιώς: Περί τοῦ ’Αρχιμανδρίτου κ. Ἀνδρέου Κονάνου”

Μητροπολίτης Πειραιώς: Περί τοῦ ’Αρχιμανδρίτου κ. Ἀνδρέου Κονάνου”

Close