Θα στείλουν οι Τούρκοι το Anadolou κοντά στην Κρήτη;

Η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη εντρικό θέμα σήμερα στον τουρκικό Τύπο, με αναλυτές να… προτείνουν μάλιστα την αποστολή του τουρκικού ελικοπτεροφόρου Anadolou μεταξύ Κρήτης και Ρόδου ή νοτίως της Κρήτης, ώστε – όπως υποστηρίζουν – να αποφευχθεί η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων».

 

 

 

«To Αnadolu φυσικά μπορεί να βρεθεί και στο Αιγαίο, όμως εγώ ως στρατιωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσα εκεί, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών είναι κοντινές. Αντιθέτως είναι καλύτερα να πλέει νότια της Κρήτης για να μπορεί να επέμβει σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Αφρική», είπε ο στρατηγικός αναλυτής του κέντρου ερευνών ASAM, Εράι Γκιουτσουλέρ.

 

 

 

 

«Ξέρουμε πως το επόμενο ύπουλο και πονηρό βήμα της Ελλάδας θα είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης. Αν τα επεκτείνουν ανατολικά και βόρεια του νησιού, τότε η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης μετατρέπεται σε περιοχή ελληνικών χωρικών υδάτων. Αν λοιπόν πλεύσει το Anadolu στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Κρήτη τότε η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη για τα 12 μίλια», είπε ο Τούρκος αναλυτής, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ.

 

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή τα χειροκροτήματα των Τούρκων στρατηγών στον Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Την σαπίλα που έχει προκαλέσει στο κράτος, την ζήσαμε και χθες. Είδαμε τους επιτελείς του στρατού να χειροκροτούν τα ψέματα και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον μου.

 

 

 

 

 

H πολιτική δεν είναι δουλειά των στρατιωτικών. Όλοι θα ξέρουν τα όρια τους. Όλοι θα καταλάβουν το τι σημαίνει η θέση που έχει αναλάβει. Αν οι στρατιωτικοί θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική ας βγάλουν τη στολή, να πάνε δίπλα στο Ερντογάν».

newsbomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Λόγος προς την Υπεραγία Θεοτόκο
Στη γλυκιά σου αγκαλιά Παναγία μου…

Στη γλυκιά σου αγκαλιά Μανούλα τον έκρυψες και με τα μητρικά σου χάδια

Close