Θεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην Πεσσάδα

 

Αυτή η εικόνα είναι δείγμα του αόρατου πνευματικού κόσμου. Δεν γνωρίζουμε γιατί επέτρεψε η Θεία Πρόνοια να έχουμε αυτή τη φανέρωση κατά τον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμανάκι του Αγίου Σώστη στην Πεσσάδα τα Θεοφάνεια του 2008.

Εμείς είδαμε το Φως να ραγίζει τον συννεφιασμένο ουρανό, τα σύννεφα να κινούνται, να ασπρίζουν στο φωτεινό κυανό ανάμεσα στις ακτίνες του ήλιου και μια δέσμη φωτός να πέφτει στο λιμανάκι.

Η Ευτυχία , η φωτογράφος μας, ένιωθε, χωρίς να βλέπει, ότι κάτι συγκλονιστικό εκείνη την στιγμή λάμβανε χώραν, κάτι που έχανε, ασύλληπτο, που όμως ο φακός της ανερμηνεύτως συνέλαβε και ήταν μια μορφή πάνω στα κύματα του μικρού λιμανιού του Αγίου Σώστη.

Και ο π. Γεράσιμος Φωκάς ομολόγησε ότι ήταν ο Απόστολος Παύλος.

“ Στο όνομα της Αγίας Τριάδος, πέστε μου τι είδατε;” τόλμησε να του πει κάποιος κι ο π. Γεράσιμος απάντησε:
“Τον Απόστολο Παύλο”!
Αυτό μας έχει συγκλονίσει. Δεν είναι κάτι που μπορείς να αγνοήσεις, να πεις ότι δεν έγινε και τίποτα.

Γιατί άραγε έγινε αυτό στον Άγιο Σώστη; Γιατί εμφανίστηκε ο Απόστολος Παύλος στον Άγιο Σώστη; Είναι άραγε ο τόπος όπου ναυάγησε;

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΣΣΑΔΑ
ΟΤΑΝ Ο Π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΑΖΕ ΤΑ ΥΔΑΤΑ
¨
Και η Ευτυχία γεμάτη συγκίνηση θυμάται ότι εκείνη τη στιγμή αισθανόταν ότι κάτι πολύ σημαντικό συνέβαινε.

“ Ένιωθα, χωρίς όμως να βλέπω, ότι κάτι συγκλονιστικό συντελείται. Φωτογράφιζα έχοντας την αίσθηση ότι κάτι χάνω, κάτι πολύ μεγάλο γίνεται που όμως δεν μπορώ να το κρατήσω. Όταν πήγα στο σπίτι θέλησα να δω στον υπολογιστή τις φωτογραφίες.

Τότε πρόσεξα μια μορφή στη θάλασσα. Φώναξα τον πατέρα μου. Την είδε κι αυτός. Έμοιαζε στον Απόστολο Παύλο. Η μητέρα μου πρότεινε να πάρουμε τον π. Γεράσιμο στο τηλέφωνο”.

Και τώρα παίρνει το λόγο ο κ. Θεόφραστος Χαρτουλιάρης.

“Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη φράση μου. Στις φωτογραφίες που έβγαλε η Ευτυχία … ο π. Γεράσιμος με διέκοψε”.

“ Το είδα …” είπε, “ ήταν ο Απόστολος Παύλος, αλλά μην λέτε τίποτα. Είδαν κι άλλοι το φως στον ουρανό. Όμως μην πείτε τίποτα”.

Η Ευτυχία τού έδωσε τη δισκέτα με τις φωτογραφίες και ο π. Γεράσιμος ήρθε στο σπίτι μας μαζί με άλλους και τις είδαμε στον υπολογιστή.

Νιώσαμε δέος, όπως θα νιώσετε κι εσείς, αγαπητοί φίλοι, καθώς αυτά είναι δώρα του Ουρανού για όλους.

Η ώρα είχε ως εξης: α. Φωτογραφία 12.52.15″ δεν φαίνεται τίποτε β.φωτογραφία 12.52.28 φαίνεται ο Απόστολος Παύλος και γ.φωτογραφία 12.52.34″ δεν φαίνεται τίποτε.

Θεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην ΠεσσάδαΘεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην ΠεσσάδαΘεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην ΠεσσάδαΘεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην ΠεσσάδαΘεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην ΠεσσάδαΘεοφάνεια: Συγκλονίζει η εμφάνιση του Αποστόλου Παύλου στην Πεσσάδα

Πριν ακριβώς 10 χρόνια, το 2008, το πανέμορφο λιμανάκι της Πεσσάδας, ο Άγιος Σώστης, ήταν στολισμένο για την Άγια Ημέρα των Θεοφανείων. Η εξέδρα με τους φοίνικες έτοιμη. Κόσμος συνέρρεε και έπαιρνε θέση σ’ εκείνο το γραφικό αμφιθέατρο της φύσης.

Ο π. Γεράσιμος κατηφόρισε από το εκκλησάκι της Υπαπαντής, προχώρησε, ανέβηκε στην εξέδρα.
Ο καθένας έτοιμος να ζήσει την επανάληψη της νίκης του φωτός απέναντι στο σκοτάδι, το νέο ξεκίνημα της ανθρωπότητας με το χριστιανικό βάπτισμα και τον αγιασμό του κόσμου.

Η υπέροχη φωνή ακούστηκε:
Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε
ἡ τῆςΤριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις,
τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι,
ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομὰζουσα
καὶ τὸ Πνεῦμα, ἐν εἴδει περιστερᾶς,
ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλὲς.

Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεὸς
καὶ τὸν κόσμον φωτίσας, δόξα σοι.
Και με με την κατάδυση του Σταυρού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον ‘Αγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, βλέπουμε το συννεφιασμένο ουρανό να φωτίζεται. Τα σύννεφα έπαιξαν με τον ήλιο. Ακριβώς εκείνη την στιγμή, η φύση έλαμψε και μια δέσμη έπεσε στη θάλασσα, στο λιμανάκι της Πεσσάδας.

Όταν γυρίσαμε στο σπίτι ο π. Γεράσιμος πήρε τηλέφωνο.
“ Ω τι ήταν αυτό που έγινε στον ουρανό, όταν ρίξατε τον σταυρό!” του είπαμε.
“ Το είδατε”;

“Και βέβαια, πώς να μην το δούμε;”
Εμείς πιστεύαμε ότι όλος ο κόσμος το είδε, μέχρι φέτος, που η Ευτυχία Χαρτουλιάρη και ο κ. Θεόφραστος Χαρτουλιάρης μας διαβεβαίωσαν ότι καθ’ όλη την διάρκεια του Αγιασμού ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος. Και ακολουθεί η δική τους μαρτυρία.

p.from

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η νέα παγκόσμια ασθένεια

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα video games μπορεί να αποτελέσει εστία σοβαρών προβλημάτων. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός...

Close