Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Να μείνουμε στην Ορθοδοξία και στην ένδοξη Ελλάδα μας»

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και τις ενέργειες των ανθρώπων εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος κατά την ομιλία του από το Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε σε δύο τραγικά περιστατικά. Τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι από «αδέσποτη» σφαίρα και στη μεγάλη φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στο Λονδίνο. «Συγκλόνισε την πατρίδα μας η δολοφονία του 11χρονου παιδιού σε περιοχή της Αθήνας. Γιατί και ποιος το έκανε; Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του παιδιού.

Υπάρχουν πολλά γεγονότα που ταράζουν την ψυχή μας. Ποιος άνθρωπος που είδε τη φωτιά στο μεγάλο κτίριο στο Λονδίνο δεν ταράχτηκε; Ακόμη δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων».

Και προσέθεσε με αφορμή τα περιστατικά αυτά: «Η λύση σε όλα τα προβλήματα της ζωής είναι ο Χριστός, ο Πνευματικός, και η προσευχή.
Μερικοί που δεν πιστεύουν πως στον Χριστό κα στην Εκκλησία, νομίζουν πως μπορούν να στηρίζονται σε δικά τους μέσα. Υπάρχει η ανθρώπινη αδυναμία αλλά και ο πονηρός αντίδικος, ο διάβολος. Εμείς έχουμε χρέος να βοηθούμε και να προσευχόμαστε.

Λένε ορισμένοι, να γίνουμε ένα όλα τα κράτη. Πως θα γίνει αυτό; Θα χαθούμε οι λιγότεροι σε μια μεγάλη χοάνη; Πως θα συνεννοηθούμε; Κι όμως το λένε ορισμένοι. Εμείς οι Ορθόδοξοι Ελληνες μένουμε με την ιστορία μας, την παράδοσή μας. Μένουμε πιστοί στην Ορθόδοξη Πίστη μας και η ένδοξη Ελλάδα μας».

vimaorthodoxias

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποια η κατάλληλη θεραπεία των κιρσών στην εγκυμοσύνη
Ποια η κατάλληλη θεραπεία των κιρσών στην εγκυμοσύνη

Ακόμη και σήμερα, η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται σαν μια από τις κύριες αιτίες για την ανάπτυξη κιρσών.

Close