Ιεράρχες σπάνε το «εμπάργκο» του Ιερώνυμου – Χαμός στην Αρχιεπισκοπή

 

Στην Εκκλησία επικρατεί μεγάλη σύγχυση μετά το τεράστιο σε έκταση και παλμό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως τη θέση που έχει εκφράσει ο κ. Ιερώνυμος. Μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ταχθεί κατά των συλλαλητηρίων επιχειρώντας να κάνει μία προσωπική θέση, θέση της Εκκλησίας.

Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος το έκανε αυτό ενώ η Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων. Πολλοί Ιεράρχες λοιπόν χθες τάχθηκαν με την θέση της Ιεράς Συνόδου «αδειάζοντας» ή αφήνοντας έκθετο κατά κάποιο τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς τα τηλέφωνα στην Αρχιεπισκοπή «έσπασαν» από εκπροσώπους των Μητροπολιτών που ζητούσαν από τον κ. Ιερώνυμο να αναθεωρήσει τις απόψεις του και το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στα συλλαλητήρια, τονίζοντας πως η Εκκλησία πρέπει να σταθεί στο πλάι των πολιτών που διαδήλωσαν για το Σκοπιανό.

Ζήτησαν επίσης να αλλάξει στάση ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος παραγνωρίζοντας τα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας, ιδιαίτερα σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα, θυμίζοντας μάλιστα και τη θέση των «κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών» που χαρακτήριζαν την Εκκλησία ως Χρυσή Αυγή. Είναι αυτό που συνεχίζει και κάνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετοί Μητροπολίτες φέρονται έτοιμοι να μετάσχουν στα επόμενα συλλαλητήρια, ασχέτως εάν ο κ. Ιερώνυμος επιμείνει στις αρχικές του απόψεις. Μάλιστα, προσανατολίζονται να κάνουν κατά τόπους και δικά τους συλλαλητήρια, καλώντας τον κόσμο να μετάσχουν μαζικά. Ήδη η αρχή έχει γίνει τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αχαία από τον κ. Αμβρόσιο.

Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν εξελίξεις στο επόμενο διάστημα στην Εκκλησία, η οποία εκτέθηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο. Ειδικά, εκείνοι που έλεγαν πως στην Θεσσαλονίκη θα υπήρχε μικρή συμμετοχή και τελικά διαψεύστηκαν…

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ποια η σχέση μας με τους αιρετικούς;
Γιατί παραχωρεί ο Θεός στο διάβολο να μας πολεμά;

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής απαριθμεί πέντε αιτίες για τις οποίες παραχωρεί ο Θεός τη δυνατότητα στον διάβολο να πολεμά...

Close