Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Λίμνη της Τιβεριάδας+

Ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια στην Αγία Γη είναι και αυτό των Αγίων Αποστόλων στην Λίμνη της Τιβεριάδας. Είναι μια από τις πιο όμορφες μονές της Αγίας Γης σε μια από τις πιο πολυσύχναστες και τουριστικές περιοχές του Ισραήλ και αξίζει να το επισκεφτείτε μιας και φημίζεται για την φιλοξενία του. Εμείς το αγαπούμε όχι μόνο επειδή στο Μοναστήρι συνέβησαν σημαντικά γεγονότα της Αγίας Γραφής αλλά επίσης επειδή νιώθουμε μια ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη όταν κατεβαίνουμε τα σκαλιά του ταπεινού ναϊσκου των Αγίων Αποστόλων και αντικρίζουμε τις υπέροχες αγιογραφίες του τέμπλου να αχνοφέγγουν υπό το φως των κανδυλιών. Η παράδοση αναφέρει ότι το μοναστήρι χτίστηκε από την Αγία Ελένη το 326 μ.Χ.

 

 

 

Η μονή βρίσκεται δίπλα στην Θάλασσα της Τιβεριάδος εκεί όπου έβγαλαν οι Απόστολοι μετά από προτροπή του Χριστού δίκτυα γεμάτα ψάρια. Για την ακρίβεια “εκατόν πεντήκοντα τριών…”, όπως ακούμε και διαβάζουμε από το Ευαγγέλιο(Ιωαν.21,11).Εδώ επίσης έγινε η τρίτη εμφάνιση του Κυρίου μετά την Ανάσταση Του.

 

 

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αποστόλων είναι ο Πατέρας Σωφρόνιος, ο οποίος πραγματικά δινει ζωή στο μοναστήρι. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας μιας και η φιλοξενία είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσκυνήματος.

Επιμέλεια άρθρου: Σοφία Κιόρογλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εσύ γιατί την κουβαλάς ακόμη;...
Πως σου ξέφυγε αυτή η κουβέντα;

Σε στέλνει ο Γέροντάς σου σε κάποιους επισκέπτες και σού ξεφεύγει μια κουβέντα. Αργότερα σού λέγει ένας αδελφός σου:

Close