Ιερά Παράκληση του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Στην Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός του Ιερού Ναού στον προαύλιο χώρο των 4 στρεμμάτων του προσκυνήματος.

Στο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: » Συγκίνηση και δέος πλημμυρίζει τις ψυχές και τις καρδιές μας καθώς νιώθουμε την ευλογητική παρουσία του μεγάλου και θαυματουργού αγίου μας, του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, επιστηριγμό, παρηγοριά, ανάψυξη και καταφυγή στις στενάχωρες, οδυνηρές και δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε στους καιρούς μας. Ως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του προσκυνήματος Αρχ. π. Χρύσανθος, περισσότερα από 6500 χιλιάδες ονόματα εστάλησαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ι. Μητροπόλεως μας στην ανακοίνωση για αποστολή ονομάτων προς μνημόνευση, υπέρ υγείας, στην σημερινή Παράκληση, ως και στις Θείες Λειτουργίες και Ι. Παρακλήσεις που τελούνται εδώ στο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου. 6500 χιλιάδες καρδιές και προσευχές ενώνονται σήμερα μαζί μας, και σε κάθε άλλη λειτουργική σύναξη απ΄ όλη την Ορθοδοξία!

Προσευχές για ίαση, θεραπεία, ενίσχυση, παρηγορία, φωτισμό και βοήθεια. Στον άσημο αυτό τόπο, το Συρικάρι Κισάμου, που ο Όσιος Νικηφόρος το μεταμόρφωσε σε σύγχρονη κολυμβήθρα του Σιλωμάμ προσευχόμαστε και ευχόμαστε για όλες αυτές τις χιλιάδες των αδελφών μας που ένιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν τις πρεσβείες και την χάρη του Οσίου Νικηφόρου, ως και για όλους εσάς τους συνευχομένους και τα εκατοντάδες ονόματα που δώσατε στην Ι. Παράκληση. Δόξα τω Θεώ! Αυτό είναι η Εκκλησία! Εκεί που τα ανθρώπινα απογοητεύουν και χάνεται η ελπίδα, εκεί που τα πάντα μυρίζουν θάνατο, έρχεται η Εκκλησία και ανασταίνει την ελπίδα, χαρίζει ζωή και δυναμώνει την ψυχή. Τι άλλο παρά η πίστη στην αιώνια αλήθεια του Χριστού και η βεβαιότητα στο Ανέσπερο Φως οδήγησαν τις 6500 αυτές ψυχές, απ΄ όλο τον κόσμο, να στείλουν τα ονόματα τους προς μνημόνευση; Φαίνεται όμως πως αυτό το φως, αυτή την αλήθεια και αυτή την πίστη κάποιοι δεν την αντέχουν και βάλθηκαν καί στους καιρούς μας να την πολεμήσουν και να την κρημνίσουν από τις ψυχή του λαού μας.

Άδραξαν λοιπόν την ευκαιρία, με πρόσχημα την ασθένεια της εποχής, κραδαίνοντας το χέρι τους προς την Εκκλησία και βάλλοντας κατά του ιερότερου και φρικτού μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. «Η στάση της Εκκλησίας είναι επικίνδυνη» δηλώνουν. «Όσοι μεταλαβαίνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο. Η Εκκλησία πρέπει να προστατέψει τους πιστούς της», δηλώνουν κάποιοι άλλοι, προχωρώντας ακόμα περισσότερο και δηλώνοντας τι άραγε; προθέσεις; «γιατί μετά θα μπούμε στην επιβολή της άποψης της εκτελεστικής εξουσίας», καταλήγουν. Επικίνδυνοι είναι αυτοί και οι ιδεοληψίες τους για τον τόπο και την Πατρίδα. Η Εκκλησία, όλη αυτή την περίοδο από αγάπη στα παιδιά Της, ταπεινώθηκε, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, προστατεύοντας τις ζωές τους από την διασπορά του ιού. Ποιοι είναι αυτοί που με περισσό θράσος κραδαίνουν το δάκτυλο τους προς την Εκκλησία απειλώντας Την ότι θα επιβληθεί «η άποψη της εκτελεστικής εξουσίας»; Τι εννοούν; Ας τολμήσουν να «επιβάλλουν» αυτή την άποψη που εννοούν.

Είναι φανερό, πλέον, πως στόχος δεν είναι η προστασία της υγείας των πιστών, αλλά η Εκκλησία. Ενοχλεί, ως φαίνεται, η πνευματική Της δύναμη και ισχύ. Μια κοινωνία φοβισμένη και τρομοκρατημένη γίνεται μάζα, εύκολα διαχειρίσιμη. Μια κοινωνία με δύναμη ψυχής, με πίστη και ελπίδα, δεν υποτάσσεται στον φόβο και τον τρόμο. Δεν ποδηγετείται. Μήπως, τελικά, αυτό ενοχλεί; Μήπως, τελικά, αυτός είναι ο στόχος; Προς τι όλη αυτή η πολεμική εναντίον της Εκκλησίας; Όσοι λοιπόν από αυτούς νομίζουν πως, με το πρόσχημα της υγείας των πολιτών-πιστών, θα μετατρέψουν την Εκκλησία από κιβωτό σωτηρίας και ζωής σε «κοινωνικό παντοπωλείο» και ΜΚΟ, η απάντησις είναι «Μολών λαβέ»!, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, επικαλούμενος πλουσία τη χάρη και την ευλογία του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού προς όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ : Τι είπε για την Θεία Κοινωνία

Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας και τα μέτρα που ελήφθησαν για τις εκκλησίες μίλησε ο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής...

Close